Last van haaruitval na corona?

Heb je erop eens last van nadat je corona heb gehad dat jouw haar begint uit te vallen? Corona kan zeker een oorzaak van dit probleem zijn. Dit is iets wat veel mensen niet weten, iedereen is wel bekend met de reguliere klachten zoals koorts, smaak en reukverlies. Heb jij last van haaruitval na corona en wil je weten hoe dit komt en wat de oplossingen hiervoor zijn? Lees dan snel verder.

Waarom haaruitval na corona?

Normaal gesproken verlies je altijd al haren, maar dit gebeurt vaak in fases zodat je niet opeens meteen kaal wordt. Een normale cyclus van haargroei is onder te verdelen in 3 fases:

Anagene fase: Tijdens de eerste fase is je haar bezig met actief groeien, dit proces neemt ongeveer een jaar tijd in beslag.

Catagene fase: In deze fase stopt het haar met groeien en scheidt zich van de haar follikels. Normaal gesproken duurt dit ongeveer 10 tot 15 dagen.

Telogene fase: In de slotfase, valt je haar uit. De follikels nemen een tijdelijke break, dit duurt zo’n 2 tot 3 maanden. Hiernaa zal de anagene fase weer beginnen.

Wanneer je corona hebt gehad, is het mogelijk dat je haarcyclus overstuur raakt waardoor er teveel haren in de telogene fase terechtkomen. Deze vorm van haaruitval ontstaat meestal na twee tot drie maanden na de start van je coronaklachten. Door flinke lichamelijke en mentale stress in de periode van ziek zijn kan haaruitval dus aan corona gekoppeld worden.

Wat is de oplossing voor haaruitval na corona?

Dankzij innovatie zijn er verschillende oplossingen voor kale plekken op het hoofd. Wij gaan het specifiek hebben over haarreconstructies.

Wat is een haarrecontstructie

Nadat een haarkliniek onderzoek heeft gedaan naar bijvoorbeeld de kleur, lengte en dikte van je eigen haar. Kan het bedrijf een exacte kopie maken en deze op bijvoorbeeld kale plekken plaatsen, deze haarreconstructies zijn van een dusdanig hoge kwaliteit dat ze niet van het echte haar te onderscheiden zijn.

Haarreconstructies kan je zonder zorgen in het dagelijks leven gebruiken op je werk, sport en in je privé leven hoef je niet bang te zijn dat er schade optreedt. In principe is alles mogelijk zolang je geen extreme acties gaat uitvoeren.

Gerelateerde berichten die u wellicht interesseren