Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Op zoek naar het juiste werk

Werkzoekenden zullen er altijd blijven. Dit komt omdat er altijd weer een nieuwe lichting van geslaagden bij komt en omdat er helaas ook altijd ontslagen vallen. Daardoor blijft er meestal wel een constante stroom over aan mensen die moeten solliciteren. Sommige mensen vinden op sollicitatiegesprek gaan spannend en vaak slaat dan ook de nervositeit toe. Je kunt je echter goed voorbereiden voor zulke gesprekken door van tevoren al het een en ander uit te zoeken en op papier te zetten. Op deze manier ben je beter voorbereid op de vragen die gesteld gaan worden.

Online naar werk zoeken met een online interview tool

Naast de gebruikelijke manier van solliciteren, is het tegenwoordig ook steeds vaker mogelijk om online jouw interviews af te laten nemen. Met een zogenaamde online interview tool worden sollicitaties voor beide partijen een stuk makkelijker gemaakt. Vanaf het gemak van thuis kun jij dan alle vragen beantwoorden. De vragenafnemer van het bedrijf houdt op deze manier ook meer tijd over voor andere werkzaamheden. Voor iedereen is het dus een win-win situatie.

Kunstmatige intelligentie van Bridge AI

De online interview tool maakt vaak gebruik van Bridge AI. Dit programma maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om zo de beste kandidaten eruit te vissen. Op basis van een aantal open vragen wordt er een zogenaamd kandidatenrapport gemaakt. Dit rapport bestaat uit scores van persoonlijkheidskenmerken en zes competenties van de sollicitanten. Vaak is er wel nog een vervolggesprek nodig voordat iemand echt aangenomen kan worden. Echter krijg je dankzij de online interview tool wel al een goed beeld van de kandidaten.

Uitzendbureaus worden steeds belangrijker

Met het toenemend aantal jongeren dat werk zoekt en het stijgende aantal zzp’ers, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van uitzendbureaus. Hier kan men namelijk uit verschillende beroepen kiezen in verschillende sectoren. Vooral jongeren die net klaar zijn met hun middelbare school of een bijbaan zoeken, komen al snel uit bij een uitzendbureau. Voor zzp’ers is het vooral handig om bepaalde orders van bedrijven binnen te harken.

Voor uitzendbureaus is het daarom ook wellicht handig om meer gebruik te gaan maken van online interview tools. Zo wordt de werkdruk verlaagd en kan alles alsnog in goede banen geleid worden.

https://www.testgroup.nl/online-interview-tool-the-bridge-ai/