Elektro Magazijn
Image default
Electronica en Computers

Apple blijft stil over falende GPU in MacBook Pro’s (2011)

In oktober klaagden een groot aantal mensen over systeem crashes en grafische klachten die te maken zouden hebben met de grafische chips van AMD. Op de Apple forums is het aantal klachten ook enorm gestegen en het hoofd topic bevat nu meer dan 157 pagina’s en over de 3000 reacties.

MacBook Pro: Garantie of geen garantie? 

Apple moet nog steeds officieel reageren op de klachten van de verschillende MacBook Pro gebruikers, terwijl andere gebruikers hun defecte laptop hebben ingeleverd bij Apple. Deze optie is echter niet voor iedereen beschikbaar, want zoals je begrijpt is de 1-jarige garantie op deze modellen in veel gevallen al is verlopen, of je moet al in het bezit zijn van een AppleCare abonnement. Volgens deze gebruikers heeft Apple het logic board van de defecte MacBook Pro vervangen. Deze procedure werkt niet altijd, en het is dan ook nog maar de vraag of het probleem niet opnieuw naar voren gaat komen. Mocht je dus geen garantie hebben, dan zit er op dit moment nog niks anders op dan te wachten op een reactie van Apple of de hoofdprijs betalen voor een reparatie. 

Er is gelukkig nog steeds hoop, want Apple heeft in verleden ook programma’s in het leven geroepen om niet functionerende onderdelen te vervangen buiten de garantie. In augustus maakte Apple het zo nog mogelijk om de defecte videokaarten te vervangen van iMac’s die in het midden van 2011 op de markt zijn gebracht. Opmerkelijk is overigens dat dit toen ook al ging om de AMD Radeon HD 6970M, welke ook te vinden is in de MacBook Pro waar momenteel zoveel klachten over zijn.

De symptomen komen vaak voor tijdens intensieve taken voor de GPU zoals het bekijken van high-definition video’s, bewerken van grote foto’s in apps als Photoshop en ga zo maar door. Bij veel gebruikers valt op dat moment het scherm weg of er zijn artefacten te zien die vaak duiden op overhitting of een defecte grafische processor.

http://www.macbookpro-kopen.nl/macbook-pro-retina-mijn-ervaring-na-zes-maanden/