Elektro Magazijn
Image default
Electronica en Computers

De laatste nieuwigheden bij printers

Tegenwoordig is het allemaal moeilijk om bij te houden wat er nieuw is omdat er zoveel nieuwe technologische vooruitgangen zijn in alle sectoren.  Dit is niet anders bij printers,  Je hebt de laatste  paar jaren hoogstwaarschijnlijk  al wel gehoord van 3D-printen.  Voor het moment is de continuous inkjet printer de meest gebruikt  printer in zowel de bedrijfswereld als in de privé.  Dit is één van de betrouwbaarste printers die je het beste kan gebruiken voor teksten af te printen, afbeeldingen enzovoort. Als je niets  anders of niet overdreven veel moet afdrukken kan je deze nog altijd het beste aanschaffen.

Wat de laatst jaren ook meer en meer bekend geworden is de QR code printer. Hoewel de populariteit nu toch aan het minderen is, terwijl er toch veel mogelijkheden zijn voor bedrijven door QR code campagnes op te stellen en kunnen helpen voor de verkopen en de bekendheid te laten stijgen.

De laatste nieuwigheid en waar hoogstwaarschijnlijk ook de toekomst  ligt is de 3D-printer.  Deze heeft zoveel mogelijkheden en kan een grote hulp zijn in zo goed als alle sectoren in de toekomst. Natuurlijk is het op dit moment niet mogelijk voor veel bedrijven om een goede 3D-printer aan te kopen en zou ook nog niet zo slim zijn omdat deze nog altijd in ontwikkeling zijn en relatief vroeg in de ontwikkelingsfase zitten.  Hoewel men ervan overtuig is dat in de toekomst een 3D-printer  veel aan populariteit zal winnen en ook serieuze impact kan hebben in verschillende sectoren zoals in de industrie maar ook in de medische sector.

Ondertussen kan men al modellen en protheses printen met verschillende materialen zoals metaal,  kunststof en zelfs gipsachtig materiaal.   De reden dat het ook nog een beperkte populariteit in de medische wereld heeft, is omdat zorgverzekeraars  denken dat de 3D-printers nog  niet betrouwbaar genoeg zijn omdat het nog in de kinderschoenen staat. Niets is minder waar men kan al duizelingwekkende dingen doen met een 3D-printer en zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat de populariteit en mogelijkheden de hoogte ingaan.

http://www.kba-metronic.com/nl/