Elektro Magazijn
Image default
Electronica en Computers

Gestolen motoren opgespoord door gps tracker.

Dinsdag 20 juli werd de hardwerkende ondernemer van meerdere scooterzaken Dirk Broek overvallen door een aantal criminelen. Na het openbreken van de deur, werd de hele voorraad aan motoren gestolen met een geschatte omzetwaarde van ruim dertigduizend euro. Dit vond plaats in de nacht van dinsdag op woensdag.

Waar de criminelen geen rekening mee hadden gehouden, waren de gps trackers die tegenwoordig worden ingebouwd bij de duurdere motoren. Deze track and trace systemen, die onder andere vindmijterug aanbied, zijn ingebouwd en zeer moeilijk verwijderen. Met een smsje kan de locatie worden getraceerd. Dit is exact wat Dirk Broek heeft gedaan op de bewuste nacht. Na een melding aan de plaatselijke politie werden alle motoren gevonden in een loods te Amsterdam. Dirk kreeg zijn motors terug en de criminelen werden afgevoerd. Allemaal met de hulp van een gps tracking apparaat.

De ondernemer is erg enthousiast dat de criminelen achter de tralies zaten: ‘Door de absurd hoge verzekering bijdrage kan ik mij hier niet tegen verzekeren. Deze verliespost zou mij de kop hebben gekost. Gelukkig is het niet gebeurd en hebben de gpstrackers mij heel erg goed geholpen. Hiervoor schaf je zo’n gps tracker aan, maar je hoopt daar geen gebruik van te maken uiteraard. Voortaan beveilig ik alle motoren met een volgsysteem en adviseer ik de klanten deze ook te laten installeren.’

http://www.vindmijterug.nl