Elektro Magazijn
Image default
Mode en Kleding

Hoe onderscheid je jezelf met een kleding webshop?

Tegenwoordig zijn er veel bedrijven die online verkopen en daardoor worden de winkelstraten steeds leger. En als je dan een online winkel hebt; hoe onderscheid je jezelf van rest? Ik denk vooral dat je voorruit moet denken en in deze tijd kijk ik dan voornamelijk naar hoe mensen staan tegenover het milieu! Lees hieronder meer wat voor een effect dat heeft op de online kledingindustrie! 

Denk voorruit!

We zien steeds vaker dat het milieu en duurzaam terugkomt in iedere branche. Zo ook in de kledingbranche; kijk maar eens naar duurzame kleding. Daarmee kan je nu nog onderscheidend zijn, alleen als je er te lang mee wacht niet meer. Er zijn nu wel een aantal duurzame kledingmerken, maar nog niet super veel, dus je kan nu nog een mooi kledingmerk opzetten waar je onderscheidend mee kan zijn. Dat betekent dat je jezelf niet zomaar kan onderscheiden met een bepaalde stijl, maar wel met een bepaalde stijl en ook nog eens duurzaam. Bijvoorbeeld je verkoopt streetwear kleding of je verkoopt duurzame streetwear kleding; daar zit een groot verschil in!

Waarom is duurzame kleding opkomend?

Duurzame kleding houdt in dat er rekening wordt gehouden met de materialen die er worden gebruikt en met het productieproces. Er worden materialen gebruikt die zo min mogelijk effect hebben op het milieu en het productieproces wordt hier ook op ingesteld. Maar buiten dat zie je vaak dat duurzame kleding veel meer is. Je kan het eigenlijk beter ethische kleding noemen.

Van duurzaam naar ethische

Waarom ethische? Als je hier verder over na gaat denken is het logisch. De kleding die voorheen veel verkocht werd was slecht voor het milieu en vaak onder slechte arbeidsomstandigheden. Ethische gaat over wat goed en slecht is; normen en waarden. En als je kijkt naar duurzame kleding, dan zal je zien dat deze ook fair trade zijn, wat inhoud dat deze kleding “alleen” gemaakt wordt onder goede arbeidsvoorwaarden. Het is dus goed voor zowel mens als milieu en dan denkt de naam ethische kleding meer de lading.

Maar om dus terug te komen op de vraag; waarom is duurzame kleding opkomend? Iedereen wordt steeds bewuster omtrent het milieu en respect naar elkaar. Ik bedoel waarom zou je geen kleding kopen die beter is voor zowel mens als milieu?  

Precies dat! En wil je onderscheidend zijn dan is het kijken naar behoefte die groter wordt en meer wordt, want deze branche gaat heel groot worden!

https://topcultureclothing.com/

Gerelateerde artikelen

Waar moet je op letten bij het kopen van teenslippers?

Kiezen voor slow fashion

Witte t shirts stylen