Elektro Magazijn
Image default
Aanbiedingen

5 stappen om jouw bedrijf milieuvriendelijker te maken

Als mensen worden wij ons steeds meer bewust van de invloed die wij hebben op het milieu. Dit betekent dat we tegenwoordig niet alleen thuis ons steentje willen bijdragen aan het verbeteren van het milieu, ook bedrijven kijken naar de mogelijkheden. Maar welke stappen kan een bedrijf ondernemen om hun negatieve impact op het milieu te verminderen? Wij zetten 5 mogelijkheden voor je onder elkaar.

 

Energiemanagement

Door het treffen van energiebesparende maatregelen kunnen bedrijven hun energieverbruik verminderen. Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn het vervangen van verouderde apparatuur door vernieuwde modellen, het isoleren van de werkruimtes en het vervangen van oudere verlichting door ledverlichting.

 

Afvalbeheer

Bedrijven kunnen hun afvalproductie verminderen door afval te recyclen. Een van de manieren om dit te stimuleren bij werknemers is door het plaatsen van verschillende soorten containers. Zo kunnen bedrijven voor papier een container huren in Nederland. Ook voor glas, plastic en gft-afval kunnen speciale containers geregeld worden.

 

Duurzaam inkopen

Door te kiezen voor leveranciers die hun producten op een duurzame manier produceren en leveren kan een bedrijf ook een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Zo kan een bedrijf opzoek gaan naar producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal of producten die vanuit duurzame energiebronnen worden geproduceerd. 

 

Verminderen van transport

Transport heeft een groot aandeel in de milieuvervuiling. Het kan daarom ook voordelig zijn voor een onderneming om hun transportmethode te herzien. Voorbeelden hiervan zijn onder andere: het beperken van het verplaatsen van medewerkers en kiezen voor transportbedrijven met voertuigen die minder CO2 uitstoten, zoals elektrische voertuigen.

 

Samenwerken

Wanneer bedrijven ervoor kiezen om samen te werken met andere bedrijven, organisaties of overheden kan dit ook een positief effect hebben op het milieu. Samenwerking kan leiden tot efficiëntere en effectievere milieumaatregelen, met name wanneer bedrijven elkaar motiveren om dit doel te bereiken. Daarnaast kan een samenwerking ook leiden tot het besparen van kosten.  

https://containernederland.nl/