Elektro Magazijn
Image default
Aanbiedingen

Een vriezer kopen, waar moet je op letten?

De zomerse temperaturen komen steeds meer terug in ons landje. Dit betekend dan ook meer trek in een koud ijsje. Daarvoor heb je natuurlijk een vriezer nodig! Maar misschien is jouw vriezer wel toe aan vervanging. Hieronder staan dan ook een aantal aandachtspunten voor tijdens het zoeken van een nieuwe vriezer. 

 

 1. Het volume
  Een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een vriezer is natuurlijk de grote. Dit wordt vaak uitgedrukt in liters. Hoe groot hij precies moet zijn hangt natuurlijk af van de grootte van je gezin. Vaak is er per persoon zo’n 50 liter nodig. Natuurlijk kan je ook gaan voor een veel grotere diepvries. Maar dit is eigenlijk zonde. Een diepvries die niet vol zit, verbruikt namelijk ontzettend veel energie.

 2. Kast of Kist
  Bij vriezers heb je de keuze tussen een kast of een kist. Tegenwoordig gaan steeds meer mensen voor een kast. En dit is ook logisch. Een kist is namelijk al meteen erg groot, denk hierbij aan zo’ 300 liter of meer. Daarnaast neemt een kist aanzienlijk meer ruimte in beslag. Een kast er qua oppervlakte dan ook aanzienlijk kleiner.

 3. Hoeveel vrieskracht
  Ook is het handig om van te voren te bedenken hoeveel etenswaren je wilt gaan invriezen. Want als jij de gewoonte hebt om in een keer heel veel in een vriezer stopt. Dit kan zijn door een wekelijkse grote boodschap of als je bulk kookt om de rest van de porties in de vriezer te doen. Dan heb je zeker een krachtig model nodig. Het gemiddelde ligt ongeveer rond de 15 tot 20 kilogram.

 4. Energieverbruik
  Dit is altijd een lastig puntje bij een vriezer. Een diepvries met een veel vermogen staat dan per definitie ook altijd aan. Hierdoor is het vaak een van de grootste energievreters in een huishouden. Een vriezer met een A+++label is dan voor dit puntje ook de beste optie. Een nadeel is wel dat een vriezer met zo’n goed energielabel erg duur zijn. Maar eventueel kan je kijken naar vriezers in de outlet. Dan heb je alsnog een zuinige vriezer voor een kleiner prijsje.

  Kortom, er zijn een aantal factoren waar je goed naar moet kijken als je een vriezer koopt. Maar als je eenmaal jouw droom vriezer hebt staan, smaken de ijsjes nog lekkerder!