Elektro Magazijn
Image default
Aanbiedingen

Waarom is het belangrijk om op de voeding van jouw paarden te letten?

Waarom is het belangrijk om op de voeding van jouw paarden te letten?

Als eigenaar van een paard weet je al wel hoe belangrijk het is om goed voor je paarden te zorgen. Een goede voeding voor je paarden is een belangrijk aspect hiervan. De juiste voeding kan immers het welzijn, prestaties en de gezondheid van je paarden bevorderen. In dit artikel geven we je een overzicht van waarom het belangrijk is om op de voeding van jouw paarden te letten.

 

Onderhouden van een gezond en sterk lichaam

Een goede en evenwichtige voeding is vereist om de gezondheid en kracht van jouw paard te behouden. De juiste combinatie van eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen die het paard in optimale gezondheid houdt. Zonder deze essentiële voedingsstoffen kan het paard bijvoorbeeld spierkracht verliezen, een zwak immuunsysteem krijgen en bloedarmoede ontwikkelen. Een paard dat niet voldoende wordt gevoed kan ervoor zorgen dat het paard vatbaar wordt voor ziektes en gevoeliger zal zijn voor blessures.

 

Verbeteren van de prestaties van je paard

Als paardenactiviteit zoals dressuur, springen en andere paardensporten worden uitgevoerd, zal er een hoge energiebehoefte zijn. Het is belangrijk om te weten dat de energiebehoeften van paarden kunnen verschillen afhankelijk van hun persoonlijkheid en activiteit. Een paard kan bijvoorbeeld meer koolhydraten en vetten nodig hebben om hun prestaties te verbeteren. Dit kan de duur van de activiteit verlengen, de snelheid verhogen en de spiermassa helpen behouden.

 

Het voorkomen van gezondheidsproblemen

Een gevarieerde voeding zorgt ervoor dat je jouw paard niet blootstelt aan de risico’s van ondervoeding of obesitas. Bij regelmatige voedingstoestanden kan een paard ook resistentie opbouwen tegen ziekten en parasieten. Sommige veterinaire problemen zoals koliek en insulineresistentie kunnen daarbij worden voorkomen door middel van een juiste voeding. Bij het opstellen van een voedingsschema voor jouw paarden door experten zal er rekening worden gehouden met mogelijke allergieën van het paard.

 

De gezondheid van jouw paard monitoren

Door regelmatige controles en rustige voortgang van het dieetplan, kan jij de veranderingen identificeren die jouw paard heeft ondergaan gedurende de weken en maanden. Dit kan mogelijk vermeld worden in een ruwvoer analyse paardenhouderij, waarbij jouw hun voedselinname bestudeerd wordt en hierbij behorende voedingsschema wordt opgesteld.

 

Een positieve invloed op het gedrag van paarden

Een slechte voeding kan invloed hebben op de stemming en het gedrag van paarden. Het kan leiden tot lethargie, humeurigheid en ongewenst gedrag. Een voedingsschema dat is afgestemd op de behoeften van het paard, kan een positieve invloed hebben op het humeur en gedrag van het paard.

Alles bij elkaar laat zien dat een juiste voeding van jouw paarden erg belangrijk is om een gezond en sterk lichaam te onderhouden, prestaties te verbeteren, gezondheidsproblemen te voorkomen, de gezondheid van jouw paard te monitoren en tot slot, gedragsproblemen en stemming te vermijden. Het is daarom cruciaal om regelmatig de voedingsschema’s van jouw paarden te controleren en eventueel aan te passen naar aanleiding van een ruwvoeronderzoek zodat jouw paard een optimale levenservaring binnen en buiten zijn stalling krijgt!

 

https://shop.dumea-agro.nl/