Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Hoe werk je veilig met elektra

Elektra blijft altijd nog gevaarlijk om mee te werken, hoe gewoon het ook is geworden. Wanneer je met elektra aan het werk gaat zit je natuurlijk niet te wachten op ongelukken, zowel niet bij jezelf als bij anderen. Ook moet je niet voor een korte tijd beschermd zijn voor elektra, het is namelijk ook belangrijk dat je voor een langere periode beschermt bent. Helaas is het niet om ongelukken en ongevallen helemaal te voorkomen, wel kun je de kans zo minimaal mogelijk maken. Hieronder staan een paar tips hoe je veilig met elektra kunt werken.

Maak goed schoon

Je werkt al veiliger met elektra wanneer de ruimte schoon is waar je in werkt, het is namelijk belangrijk dat er bijna geen stof is. Stof geleidt namelijk stroom en kan op die manier voor ongelukken zorgen, het kan ook gevaarlijk zijn wanneer er stof in een apparaat komt. Wanneer er namelijk stof in een apparaat komt kan er kortsluiting ontstaan, het gevaarlijke van kortsluiting is dat er vaak brand achteraan komt.

Goed gereedschap

Wanneer je met elektra gaat werken is het belangrijk dat je werkt met goed gereedschap, goed gereedschap voor elektra is geïsoleerd gereedschap. Doordat het gereedschap is geïsoleerd is er geen blootstelling aan de elektra, zo kun je dus geen schok krijgen. Ook kun je met goed gereedschap netter werken en dus beter werk afleveren. 

Vraag een elektricien

Als je met elektra wil gaan werken maar niet weet hoe dit moet wordt ten strengste afgeraden de werkzaamheden zelf te verrichten, je kunt dan echt beter de hulp van een elektricien inschakelen. Een elektricien weet namelijk wat hij doet, hierdoor wordt er beter en dus ook veiliger werk geleverd. Hierdoor hoef je je achteraf ook geen zorgen te maken over de veiligheid van de elektra.