Elektro Magazijn
Image default
Dienstverlening

Alle werkzaamheden van een elektricien

Elektriciens zijn mensen die werken met stroom. Ze leggen stroom aan via kabels en draden die gelinkt zijn van de zekeringkast naar de stopcontacten. Tijdens verbouwingen worden stopcontacten aangelegd en dan kan het stroom geleid worden door de kabels. Hierdoor kunnen mensen in huizen, panden of andere gebouwen gebruik maken van elektriciteit voor hun apparaten of huishoudelijke machines. Een voorbeeld van een elektricien die stroom aanlegt, is elektricien Gouda 0182. Zo zorgen ze ervoor dat jij gemakkelijk stroom kan gebruiken zonder kortsluitingen te krijgen en geen enorme ongevallen kan verwachten in huis.

Maatregelen om kortsluitingen te kunnen vermijden

Kortsluitingen ontstaan door kabels die beschadigt zijn, waardoor er draden van elektriciteit uitsteken. Deze draden raken elkaar aan, of terwijl, ze komen in contact met elkaar en dit creëert een kortsluiting. Kortsluitingen kan je tegen houden door geen beschadigde kabels in het stopcontact te duwen. Ook is het belangrijk om de kabels via de stekker uit het stopcontact te trekken en je apparaten koopt met keurmerken, zoals CE-markering of KEMA-keur. Apparaten die een keurmerk hebben, hebben minder kans op kortsluitingen. Ook moet je niet meer dan één verlengsnoer aan een apparaat hebben, niet meerdere verlengsnoeren verbonden aan elkaar.

Stof is kwaadaardiger dan je denkt

Naast beschadigde kabels is stof ook een grote boosdoener van kortsluitingen. Vooral frituurpannen, broodroosters, tosti apparaten en haardrogers zijn hier erg gevoelig voor. Zorg er daarom voor dat je het vaak schoonmaakt om geen stof te krijgen op de apparaten. Stof is ook gevaarlijk voor de wasmachine en de droger. Probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat er stof van het filter of van de rand van de wasmachine af te halen. Om de 5 jaar moet je een controle laten doen door een elektrotechnische installateur om te kijken of de wasmachine en de droger geen kortsluiting kan veroorzaken.