Elektro Magazijn
Image default
Gezondheid

Tips voor intermittent fasting van Sapje

Intermittent fasting of periodiek vasten is een manier van afvallen waarbij het gaat om wanneer je eet en niet om hoeveel je eet. Je let op je eetpatroon en wisselt periodes van vasten af met periodes van eten. In plaats van dat je een langere periode van een week vast kan je bijvoorbeeld 24 uur vasten en vervolgens een periode van 8 uur eten. De reden dat periodiek vasten werkt is dat je minder calorieën binnenkrijgt. Eet je heel veel in de periode van niet vasten, dan werkt deze methode misschien niet. 

Hoe intermittent fasting precies werkt

Een van de populairste varianten van intermittent fasting bij Sapje is het 16/8 schema. Bij dit schema vast je voor 16 uur lang om vervolgens 8 uur lang een normaal eetpatroon te volgen. Als je begint met vasten om 8 uur in de avond mag je om 12 uur in de middag weer eten. Je kan dit schema aanpassen naar je voorkeur. In de periode van 8 uur eet je 2 of 3 maaltijden die je van alle nodige energie voorzien voor de dag. 

De periode van vasten kan ook een stuk langer zijn. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het 5:2 dieet. Hierbij vast je 5 dagen van de week niet en vervolgens 2 dagen wel. Deze 2 dagen heb je een restrictie van het aantal calorieën die je eet, bijvoorbeeld max 600 kcal per dag. Ook is het 24 uur vasten populair. 1 à 2 dagen in de week wordt volledig vasten ingeplant. 

Een van de belangrijkste tips waar je op moet letten met intermittent fasting is dat je niet meer dan normaal moet eten op de periodes waar je weer mag eten. Als je tijdens deze periodes te veel calorieën binnenkrijgt werkt deze methode niet. Het is belangrijk dat je ten aller tijden een normaal schema aanhoudt. 

Overleg altijd met je huisarts!

Tijdens het vasten kunnen er een aantal lichamelijke veranderingen plaatsvinden. Een deel van deze veranderingen zijn erg positief. Een ander deel van deze veranderingen kunnen effect hebben op bepaalde condities zoals diabetes. Door contact op te nemen met je huisarts en het plan te bespreken kan je eventuele gezondheidsgevolgen voorkomen.

Intermittent fasting is een populaire manier om gewicht te verliezen. Op de website van Sapje kan je hier veel meer informatie over vinden. Lees hier meer over het bedrijf Sapje.

https://www.sap.je/