Elektro Magazijn
Image default
Aanbiedingen

Wat is Lockpicking?

Wat is lockpicking?

Lockpicking is een hobby waarbij men fysieke beveiligingssystemen op de proef stelt. Het lijkt een beetje op een combinatie van puzzelen en hacken. Hacking staat voor de meeste mensen bekend als iets negatiefs maar het is oorspronkelijk een hele positieve ontwikkeling geweest.

Vroeger gebruikte men de term hacken wanneer iemand bij een systeem een verbetering wist te vinden. Zo moet je bijvoorbeeld denken aan techneuten die zo aan het knutselen zijn aan een rekenmachine dat ze er snake op kunnen spelen bijvoorbeeld. Hacken was het uitdagen van de technologie en deze te slim af te zijn. Eigenlijk alle mensen die iets hebben betekend voor de technologische ontwikkeling zoals de ontwikkeling van computers bijvoorbeeld waren hackers.

 Steve Jobs was een bekende hacker, die met zijn talenten de grens steeds verder legde. Het te slim af zijn van systemen viel uiteraard niet bij iedereen in goede aard. Zo werden er bijvoorbeeld veel systemen uitgebracht die op een bepaalde manier gelimiteerd werden om hun doel te bereiken. Denk aan een telefoon, een telefoon is veel meer dan een telefoon. Het is ook gewoon een computersysteem. Of bijvoorbeeld een Gameboy, een Gameboy lijkt misschien alleen te functioneren om spelletjes te kunnen spelen maar het is ook een geavanceerd computersysteem.

Hackers stonden erom bekend dat ze de limitaties bij technologische producten wisten te omzeilen om zo optimaal gebruik te kunnen maken van deze systemen. Steeds meer kwamen hackers in het nieuws als wizzkids die systemen te slim af waren en steeds meer kwam de focus op de negatieve kant. Want vaak hadden deze wizzkids weinig respect voor de oude systemen en keken ze alleen maar naar wat nog meer mogelijk was.  

De media heeft dit over de jaren steeds meer vergroot en de focus kwam steeds meer op het negatieve beeld dat we vandaag de dag hebben over hackers. Hackers zijn nu voor de meeste mensen, cybercriminelen die vernuftige technieken gebruiken om geld los te krijgen van onschuldige mensen. De hackers die in loondienst werken bij grote technologie bedrijven zijn minder interessant en worden niet meer als hackers gezien omdat het niet meer in het beeld past dat mensen hebben van hackers.

Hacking is dus het op de proef stellen van technologische ontwikkelingen en deze te slim af zijn. Dit kan positief zijn of negatief. Maar de beoefening ervan heeft er wel voor gezorgd dat we vandaag de dag mogen profiteren van computers, het internet en alle andere technologische ontwikkelingen om ons heen.

Lockpicking is enorm verbonden met hacking. Ook hier stellen we systemen op de proef en proberen we ze te slim af te zijn. Ook hier heeft de beoefening ervoor gezorgd dat we gebruik kunnen maken van de enorm handige resultaten. Maar ook hier kunnen deze ontwikkelingen gebruikt worden voor zowel negatieve als positieve dingen. De positieve resultaten zorgen ervoor dat onze sloten steeds veiliger worden. Maar de negatieve zorgen ervoor dat mensen met slechte intenties misbruik kunnen maken van onze sloten.

Hoe je het ook went of keert, de beoefening van lockpicking heeft op lange termijn ervoor gezorgd dat sloten zo bestaan zoals ze dat vandaag de dag doen. Door met een eerlijke, nieuwsgierige en

https://lockpicks.nl/product/southord-slimline-22-stuks/