Elektro Magazijn
Image default
Electronica en Computers

De werksfeer belangrijker dan het salaris?

Voor veel werknemers is een goed salaris natuurlijk belangrijk, want je wilt ook rondkomen. Vaak weten de leidinggevenden niet wat een goed salaris is en het verandert ook iedere keer weer, maar hiervoor kan je altijd even de loonwijzer checken. Of u schakelt een extern bedrijf in, zoals CBBS, die u hier altijd mee kan helpen. Toch is dit echt niet het enige punt wat zo belangrijk is voor de werknemers. Het is namelijk zo dat slechts tien procent bereid is om de werksfeer in te leveren voor een centje meer. Dit is een heel laag aantal.

De Nederlanders zijn toch aardig gelukkig op het werk, ze geven het een 7,3. Toch is het zo dat één op de vijf Nederlanders niet hoger dan een 6 geeft of een dikke onvoldoende geeft. Veel werknemers voelen namelijk een hoge werkdruk en dit gaat de werksfeer natuurlijk niet ten goede. Hiërarchie is hier één van de oorzaken van. Veel werknemers voelen zich niet gelijkwaardig en dit is vooral het geval bij grote bedrijven. Bij negen van de tien bedrijven zitten de directeuren dan ook niet bij de werknemers, maar in een afgezonderd kantoortje. Doordat er dan ook zo een groot verschil is tussen de werknemers en de directeur, durven werknemers ook niet altijd iets aan te geven. Vaak worden de beslissingen, cijfers en de strategie ook niet gedeeld naar de werknemers toe, terwijl 80% van de werknemers dit belangrijk vindt wordt dit maar door 44% van de bedrijven gedaan.

Loon is dus helemaal niet het belangrijkste en er is nog veel verbetering nodig op de werkvloer qua sfeer. Door de werksfeer gezellig te maken, zullen werknemers met meer plezier op het werk komen en gemotiveerder aan het werk gaan. Dit is beter voor de werknemers, maar ook nog eens voor het bedrijf.

http://www.cbbs.nl/