Elektro Magazijn
Image default
Aanbiedingen

Zelf een gaming pc bouwen is helemaal niet zo moeilijk!

Ben jij op zoek naar een gaming pc maar heb je er nog geen gevonden die 100 procent aan jouw eisen en wensen voldoet? Overweeg dan om zelf een gaming pc te bouwen. Zelf een gaming pc bouwen is helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. In deze blog leggen wij jou uit wat je allemaal nodig hebt om zelf je gaming pc te bouwen. Lees snel verder!

 

De voordelen van zelf een gaming pc bouwen

 

Wanneer je besluit om zelf een gaming pc in elkaar te knutselen is het grootste voordeel dat je deze helemaal kunt samenstellen precies zoals jij in gedachten hebt. Natuurlijk kun je een kant-en-klare gaming pc kopen, bijvoorbeeld bij Azerty. Maar je kunt ook alle onderdelen los van elkaar bestellen. Een soort mix and match dus! Zo weet je zeker dat jouw nieuwe gaming pc aan al jouw eisen en wensen voldoet. Vaak is het ook nog zo dat alle losse onderdelen bij elkaar goedkoper zijn dan wanneer deze onderdelen in een kant-en-klare pc zijn ingebouwd.

 

Voordat je gaat beginnen….

 

Voordat je gaat beginnen is het belangrijk dat je weet wat je nodig hebt en waarom. Zo heb je onder meer de volgende onderdelen nodig: een pc behuizing, een processor (CPU), een videokaart (GPU), een moederbord, RAM geheugenbanken, voeding, een harddisk of een solid state disk (of een combinatie daarvan), ventilators, een besturingssysteem, een wireless card en enkele schroevendraaiers. Het is ontzettend belangrijk dat je nagaat of alles wel op elkaar aangesloten kan worden. Enige kennis van elektronica is dus wel vereist.

 

Ook is het aan te raden om eerst eens een oude pc open te schroeven om te kijken hoe zo’n pc er van binnen uitziet. Gelukkig zijn er op het internet handleidingen en filmpjes te vinden over hoe je zelf een pc in elkaar zet. Maak hier mooi gebruik van!

 

Fouten die je liever niet maakt

 

Eén van de fouten die je liever niet maakt hebben we hierboven al genoemd: zorg dat alle onderdelen bij elkaar passen en op elkaar aangesloten kunnen worden. Zorg er ook voor dat je de juiste voeding kiest. Wanneer de voeding onvoldoende stroom kan leveren, bestaat de kans dat bepaalde onderdelen doorbranden. Dit kan een duur geintje worden! Zie je het toch niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Schakel dan een professional in.

 

https://azerty.nl/