Elektro Magazijn
Image default
Zakelijk

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands iPad?

Wil je graag een iPad kopen maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is het een goed idee om een tweedehands gebruikte iPad aan te schaffen. Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van zo’n iPad? In dit blogbericht vertellen we je alles over het kopen van een gebruikte iPad. We geven je tips over waar je op moet letten én we vertellen je welke websites de beste keus zijn als je op zoek bent naar een tweedehands iPad. 

Controleer de iPad op beschadigingen

Controleer de iPad zorgvuldig op eventuele beschadigingen. Bij aankoop van een tweedehands iPad is het belangrijk om te controleren of deze in goede staat verkeert. Een beschadigde iPad kan namelijk veel problemen opleveren. Er zijn verschillende soorten beschadigingen die je op een iPad kunt vinden. Denk hierbij aan krassen, barsten, gebroken schermen en gebarsten behuizingen. Bij iedere soort beschadiging is er een ander gevaar. Krassen kunnen bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de iPad niet meer goed werkt, terwijl gebroken schermen ervoor kunnen zorgen dat je gegevens verloren gaan.

Kijk na of de iPad is voorzien van een originele Apple-laadkabel en -stekker

Als je een gebruikte iPad aanschaft, controleer dan of deze voorzien is van een originele Apple laadkabel en stekker. Deze zijn namelijk niet goedkoop en als je de gebruikte iPad wilt gebruiken, is het handiger als deze kabel en stekker erbij zitten. De kosten van een nieuwe originele apple laadkabel voor iPad liggen rond de € 25,-. Als je dus een gebruikte iPad koopt, is het verstandig om te controleren of deze kabel en stekker erbij zitten. Anders moet je deze kosten extra gaan betalen.

Test of alle functies nog goed werken

Een ander belangrijk aspect waar je op moet letten bij het kopen van een gebruikte iPad, is of alle functies nog goed functioneren. Je wilt natuurlijk niet dat de iPad niet meer goed werkt na een paar dagen gebruik. Daarom is het verstandig om de iPad goed te testen voordat je deze aanschaft. Test alle functies en controleer of alles nog naar behoren functioneert. Zo voorkom je teleurstellingen achteraf.

Let op eventuele gebruikssporen

Laat goed op gebruikssporen op het scherm, achterkant en knoppen. Gebruikssporen zijn vlekken of krassen die ontstaan als gevolg van regelmatig gebruik. Hoewel ze de prestaties van het apparaat misschien niet beïnvloeden, kunnen ze een indicatie zijn van de slijtage die de iPad heeft ondergaan. Dus ben je op zoek naar een gebruikte iPad die in goede staat verkeert, check dan zeker op gebruikssporen.

Doe een bod dat overeenkomt met de waarde van de iPad

Als je een gebruikte iPad aanschaft, is het belangrijk om een bod te doen dat overeenkomt met de waarde van de iPad. Anders loop je het risico dat je te veel geld uitgeeft voor de iPad. De waarde van een gebruikte iPad kan namelijk verschillen per model en per staat. Daarom is het verstandig om goed onderzoek te doen naar de waarde van de gebruikte iPad die je wilt kopen. 

Bescherm je (nieuwe) gebruikte iPad goed

Je wilt natuurlijk niet dat de iPad beschadigd raakt of dat deze krassen of vlekken krijgt. Daarom is het verstandig om een goede tabletbeschermer te kopen. Er zijn verschillende soorten tablet houders verkrijgbaar, zoals hoesjes, screenprotectors en backcovers.