Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten websites

Als je een website wil laten maken, zie je al snel dat er verschillende websites zijn. De termen vliegen je om de oren. Een WordPress website, een Joomla website, een Woocommerce webshop, een custom made website… Weet jij nu al welke website jij moet hebben?

WordPress en Joomla website

 Wat hebben WordPress en Joomla overeen? Zowel WordPress en Joomla zijn zogenaamde contentmanagementsystemen voor het maken van een website. Een WordPress website wordt vaak gebruikt bij niet al te ingewikkelde websites. Het voordeel van WordPress is dat het erg gebruiksvriendelijk is. De meeste mensen kunnen zelf makkelijk zo hun website beheren en makkelijk teksten en afbeeldingen verwijderen en toevoegen op de website.

Werken met het CMS-systeem van Joomla vraagt om wat meer kennis, maar wordt over het algemeen wel als veiliger gezien. Wat Joomla en WordPress overeen hebben, is dat ze allebei gratis zijn. Naast Joomla en WordPress zijn er nog diverse andere soorten software om een website mee te maken en te beheren.

Webshops

Voor webshops zijn er ook verschillende soorten software, betaald en onbetaald. Zo heb je bijvoorbeeld OpenCart. OpenCart biedt heel veel mogelijkheden om een goede webshop mee te maken. Een voorbeeld van betaalde software is bijvoorbeeld Shopify. Binnen WordPress kun je trouwens ook een webshop maken. Om dat je doen, kun je gebruik maken van een zogenaamde gratis plugin: WooCommerce.

Custom made website gemaakt door een webdesign bureau

Met een custom made website wordt meestal bedoelt dat de website geheel gecodeerd is door een webdesign bureau. Het voordeel hiervan is onder andere dat je een website grafisch heel dynamisch kan maken, zonder dat de website langzaam inlaadt.

Het nadeel van bijvoorbeeld WordPress is namelijk dat er namelijk van alles ‘meekomt’ op het internet wat je niet gebruikt. Natuurlijk ziet een bezoeker dat niet, maar dit betekent dat het Google meer tijd kost om de site te laten zien. Een custom made website gemaakt door een webdesign bureau is daardoor zeker van meerwaarde. Hoe langer het laden duurt, hoe eerder bezoekers afhaken.

Over het algemeen kan een webdesign bureau een website sowieso beter personaliseren. Want of het nu om een gecodeerde site gaat of een website in WordPress, een bureau heeft meer expertise onder één dak.

https://webdesignkaart.nl/