Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Wil jij een bedrijfsafval container huren? Drie tips

Wil jij voor jouw organisatie een container huren waar je bedrijfsafval in kwijt kunt? Of zoek je als privé-persoon een bedrijfsafval container? (Bijvoorbeeld omdat je een feest gaat geven.) In dit artikel geven we je wat tips over zaken waar jij op dient te letten.

 

Tip 1. Bedenk je wat voor afval je hebt

Er zijn verschillende type bedrijfsafval en er zijn verschillende containers behorende bij de verschillende type bedrijfsafval. Heb jij voornamelijk papier en karton dat je weg gaat gooien of heb je bijvoorbeeld veel glas als afval? Er zijn bepaalde type containers voor elk van deze verschillende soorten afval. Worden er veel vertrouwelijke documenten weggegooid? In dat geval is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vertrouwelijke documenten niet ongevraagd door derden kunnen worden ingezien.

 

Tip 2. Hou rekening met de milieu-eisen voor bedrijfsafval

Er zijn vanuit overheidswege tal van milieu-eisen voor bedrijfsafval en de containers waar ze in worden afgevoerd. Het kan de moeite waard zijn om je hier in te verdiepen voor je besluit een bepaald type container te nemen van een bepaalde aanbieder.

Een belangrijke afweging bij het nemen van afvalcontainers is dat er vaak meerdere afvalstromen zijn die apart verwerkt dienen te worden. De reden voor de aparte verwerking is dat ze op deze manier beter gerecycled kunnen worden.

 

Tip 3. Betaal niet te veel voor je container

Het nemen van een bedrijfsafval container is vaak een keuze voor de lange termijn. Ook al zijn de maandelijkse kosten misschien niet zo hoog, op jaarbasis tikt het behoorlijk aan. Kies dus een container die aan alle kwaliteitseisen voor jouw bedrijfsafval voldoet en vergelijk vervolgens de kosten. Zo vind je een container voor jouw bedrijfsafval met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Als je veel containers nodig hebt voor jouw organisatie, bijvoorbeeld omdat er veel bedrijfsafval is, dan kan het lonen om te kijken naar volumekorting die de verschillende aanbieders bieden. Op die manier kun je nog meer geld besparen op een bedrijfsafval container voor jouw organisatie.

https://rolcontainernederland.nl/restafval-container-huren/