Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Alternatieve voor dakpannen

 

Niet alle daken hoeven hetzelfde te zijn. De markt heeft zoveel geweldige opties dat je misschien wilt heroverwegen wat je voorstelt en een alternatief dakbedekkingsmateriaal wilt overwegen. Veel minder bekende opties kunnen langer meegaan dan dakpannen en andere conventionele materialen, en sommige kunnen zelfs uw elektriciteitsrekening verlagen! En als je een laag hellend dak plant, is de kans groot dat dakpannen toch niet werken. Heb je al eens van een sedum dak gehoord? We gaan er in dit artikel alles over vertellen!

1. Sedum dam

Een sedum dak is een dak waar sedum op geplant wordt, het is dus een groen dak. Sedum is een vetplant dat zeer gemakkelijk groeit en veel regen en droogte kan doorstaan. Door een sedum dak aan te leggen kan je een duurzaam dak hebben dat veel belangrijke insecten zal aantrekken en een goede bijdragen levert aan het ecosysteem.

2. Solar dakpannen

Solar dakpannen bieden een alternatief voor conventionele zonnepanelen op het dak, terwijl ze ook dienen als dakbedekking. Terwijl vroege versies van solar dakpannen en andere zonnedakproducten flexibele “dunne-film” zonnetechnologie gebruikten, zijn de huidige solar dakpannen meestal gemaakt van stijve materialen, zoals gehard glas.

Het grootste voordeel van zonnedakspanen is natuurlijk dat ze overdag elektriciteit opwekken. Als gevolg hiervan betaalt de dakbedekking zichzelf terug vanaf de dag dat het is geïnstalleerd en gedurende de hele levensduur van het systeem. Het is het enige dakbedekkingsmateriaal dat een financieel rendement op jouw investering biedt.

3. Sedum solar dak

Om het beste van beide werelden te krijgen kan je een solar sedum dak aan leggen. Er worden dan zonnepanelen geplaatst én je dakbedekking zal van sedum gemaakt worden. Zo betaald het dak zichzelf terug, bloeit en heeft een goede bijdragen aan een duurzame wereld, het milieu en het ecosysteem van jouw omgeving.

Als je één dakbedekkingsoptie uit dit artikel kiest, zal je zeker genieten van de voordelen!