Elektro Magazijn
Image default
Auto's en Motoren

Bij Accu-Machine.nl vind je een laadpaal voor elke auto

Accu-Machine.nl heeft alles in huis voor het laden van de accu van uw elektrische auto, zowel thuis als elders. We richten ons hier op onze laadpalen en op klanten die er een voor privégebruik willen hebben.

Waarom een eigen laadpaal?

Men kan de redenen om een eigen laadpaal te willen hebben, als volgt opdelen: financieel en gemak.

Financieel

De organisatie Milieu Centraal heeft berekend, dat het bij een gemiddeld gebruik, een afstand van circa 12.000 kilometer per jaar, het laden van een elektrische auto met een eigen laadpaal goedkoper is dan door openbare laadpalen te gebruiken. Dat geldt ook nog als u toch af en toe een openbare laadpaal gebruikt. Dan praten we niet eens over het thuisladen als u over zonnepanelen beschikt. Maar dan heeft u uiteraard wel zonlicht nodig op de momenten dat u wilt laden. Een investering in een eigen laadpaal is dus de moeite waard. Voor de aanschaf van een eigen laadpaal is echter geen subsidie van toepassing.

Gemak

Het is natuurlijk heel prettig als uw auto wordt opgeladen, terwijl die thuis geparkeerd staat en u die niet nodig heeft. Als u onderweg moet laden, dan kost u dat tijd, die u misschien liever aan iets ander had besteed. En in de rij wachten, totdat u kunt gaan laden is nog vervelender. Als u echt in tijdsproblemen zit, zou u kunnen kiezen voor snelladen, maar dat zou niet meer dan een noodoplossing moeten zijn.

Laadpaal of wallbox

U kunt voor thuis kiezen tussen een laadpaal of een wallbox. Wij hebben beide typen in huis. Het is in wezen hetzelfde apparaat, maar in het eerste geval wordt die aan een paal bevestigd en in het tweede geval aan een buitenmuur. Doorgaans is dat een muur van uw woning, maar van bijvoorbeeld een berging is ook mogelijk. De kosten van een laadpaal kunnen wat hoger zijn dan van een wallbox, maar het gaat er met name om wat u het meest handige vindt. We zullen in het vervolg meestal het woord laadpunt gebruiken, omdat het hier verder niet relevant is of we het over een laadpaal of wallbox hebben.

Type aansluiting en laadcapaciteit

De openbare laadpalen in Nederland hebben een type 2 oftewel een Mennekes aansluiting. Dat geldt trouwens ook voor de meerderheid van de andere Europese landen. Onze laadpunten hebben daarom natuurlijk ook dat type aansluiting. Dat staat los van het type aansluiting dat uw auto heeft. U wilt natuurlijk dat uw auto zo snel mogelijk wordt geladen, wat heel prettig is als u weinig tijd heeft. Uw auto kan met een bepaalde laadcapaciteit worden geladen. Dan is het om de eerdergenoemde reden wenselijk dat het laadpunt tenminste dezelfde laadcapaciteit kan leveren. Meer capaciteit kan wellicht in de toekomst handig zijn. Met een 3 fasen aansluiting kan potentieel sneller worden geladen dan een 1 fase aansluiting, maar het ligt aan uw auto of dat inderdaad zo is.

Alle automerken

De meeste automerken hebben elektrische auto’s in hun assortiment. We praten dan over nieuwe merken die uitsluitend dat type auto’s produceren en over de traditionele automerken. Laatstgenoemden kunnen volledige elektrische auto’s maken, maar ook hybride modellen. We hebben bij Accu-Machine.nl voor alle in Nederland gangbare automerken het juiste laadpunt in huis en niet alleen laadpunten, maar ook laadkabels, installatiematerialen en accessoires. Een laadpaal voor BMW modellen kunnen we u bieden. Een Audi laadpaal? Geen probleem. Een Volkswagen laadpaal voor thuis? De juiste laadpaal voor elk model BMW, Audi, Volkswagen en andere merken hebben we in ons assortiment. Bezoek daarom onze website Accu-Machine.nl als u een eigen laadpunt wilt.

https://www.accu-machine.nl/laadpalen/