Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

5 vormen van elektrotechnische installaties

5 vormen van elektrotechnische installaties

Bij elektrotechnische installaties denk je wellicht al snel aan buizen, kabels, leidingen en schakelaars. Dat is logisch, want dat zijn onderdelen om apparaten van elektriciteit te voorzien. Maar aan welke elektrotechnische installaties kun je denken bij een bedrijfspand? In dit artikel nemen we je mee in een aantal voorbeelden. 

Klimaatbeheersing

Een voorbeeld van elektrotechnische installaties is klimaatbeheersing. We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat een te warm of te koud bedrijfspand ten koste gaat van de productiviteit. Daarom kun je klimaattechniek laten plaatsen om je bedrijfspand van het juiste klimaat te voorzien. Niet te warm, niet te koud, niet te vochtig en niet te droog. 

Laagspanningsinstallaties

Bij een installatie met een spanning die lager is dan 1000 Volt, spreken we van een laagspanningsinstallatie. In Nederland dienen dit soort installaties aan de laagspanningsrichtlijn te voldoen.  

Datanetwerken

Als bedrijf wil je natuurlijk een goede wifi-verbinding hebben op alle werkplekken en door het hele bedrijfspand. De installatie van bekabeling, patchkasten en servers valt ook onder de elektrotechnische installaties. Om te zorgen dat alles naadloos op elkaar aansluit, is het inhuren van een elektrotechnisch installatiebedrijf een aanrader.

Laadpalen

Ook de installatie van een laadpaal hoort in dit rijtje. Wanneer je een bedrijfspand laat bouwen met meer dan 10 eigen parkeerplaatsen op hetzelfde terrein, dan ben je verplicht 1 laadpaal aan te schaffen. Het gebruik van laadpalen zal in de komende jaren blijven stijgen, dus de aanschaf ervan is een verstandig idee.

Beveiligingssystemen

Tot slot: camera’s, inbraakbeveiliging, brandbeveiliging en toegangscontrole… is het allemaal nodig? Om die vraag te beantwoorden kun je bij een professioneel installatiebedrijf een advies aanvragen. Al deze elektrotechnische installaties beschermen jouw bedrijfspand dag en nacht. Het heeft een preventieve werking op criminaliteit en kan ervoor zorgen dat je ‘s nachts lekkerder slaapt.

 

https://www.dkelektra.nl/diensten/elektrotechnische-installaties/