Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Eenvoudige anti-inbraak tips

Het aantal inbraken in Nederland is dit jaar hoger dan in voorgaande jaren, vooral in de winter word er veel ingebroken. Waar dit precies door komt weten we niet. Wat we wel weten is dat we zelf veel kunnen doen om inbraak te voorkomen. Hoe erg is het om thuis te komen en je woning compleet op zijn kop aan te treffen? Precies! Elke inbraak heeft andere gevolgen. Dit ligt natuurlijk ook aan de persoon. Vaak zie je dat vooral oudere mensen psychische problemen overhouden na zo’n inbraak. Dit heeft met schrik te maken. Al met al is een inbraak voor niemand leuk, maar het voorkomen van een inbraak heb je deels zelf in de hand. Lees de volgende tips even door om erachter te komen wat jij kan doen.

 

  1. Meld het!

 

Toch ingebroken? Meld dit dan direct of in ieder geval zo snel mogelijk. Doe dit bij je verzekeraar. Probeer alle gestolen spullen door te geven om zo gezamenlijk tot een oplossing te komen.

 

  1. Bel de politie

 

Wanneer je een inbraak ontdekt moet je meteen de politie bellen. Maak het werk van de politie makkelijk door alvast bewijzen en andere relevante zaken klaar te hebben.

 

  1. Voorkom de inbraak

 

Zorg ervoor dat alle deuren en ramen gesloten zijn wanneer je de woning verlaat. Het is ook geen slecht idee om de sloten van tijd tot tijd te laten vervangen

 

 

 

Informatie over draadloze alarmen

 

Met de snelle vooruitgang in de techniek tegenwoordig zijn er ook wat geavanceerdere middelen om inbraak tegen te gaan. Het gaat hier om een draadloos alarmsysteem. Het grote voordeel van dit soort alarmsystemen kun je eigenlijk al opmaken uit de naam. Bij een ‘normaal’ alarmsysteem moet je dus nog de bekabeling verwerken in je woning. Als het gaat om de kwaliteit van beide systemen is er geen tot weinig verschil. Er gaan geruchten rond dat een draadloos alarmsysteem makkelijk te storen zou zijn met eenvoudige radio appratuur. Dit is echter niet zo makkelijk als men beweert. Leveranciers en fabrikanten hebben de systemen hier goed tegen beveiligd. Meer weten over prijs draadloos alarmsysteem? Neem dan een kijkje op de website van stopdedief.be of vraag om meer informatie.

https://www.stopdedief.be/alarmsysteem/draadloos-alarmsysteem/