Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Wil jij werken op de Caribbean? Lees dan eerst deze tips!

Werken en wonen op Aruba, Bonaire, Curaçao of Sint Maarten is een droom voor velen, of je het nu al gepland hebt of nog niet, er moet van alles geregeld worden voor zo’n avontuur. Hoewel Caribisch Nederland onderdeel is van het Koninkrijk der Nederlanden, is verhuizen naar de regio meer dan een simpele verhuizing. Er is een echte migratie naar een land met een andere cultuur, gebruiken en regelgeving. Werken en wonen op Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten is zeker anders dan in Nederland. Stel dus je verwachtingen in Nederland bij, realiseer je dat de “Dutch Caribbean” in de tropen ligt, benader de cultuur op een positieve manier en onthoud dat het drukke leven in Nederland niet alles hoeft te zijn. Deze aanpak zal het begin zijn van een plezierige en succesvol avontuur! Voor meer tips lees je snel verder.

Waar wil je naartoe?

Wordt het Aruba, Bonaire, of toch Curaçao? Of ben je er misschien helemaal nog niet uit? Bedenk vooraf goed wat je graag wilt als je gaat werken in de Caribbean. Aruba heeft een lage taalbarrière en een vergelijkbaar zorgstelsel als Nederland. Wat anders is dan in Nederland zijn de werktijden. Je werkdag begint vroeg omdat het nog niet zo warm is. De werkdag eindigt rond 15.30 uur, zodat je na vermoeiende werkuren voldoende tijd hebt om te ontspannen. Het eiland heeft een modern ziekenhuis en andere uitstekende zorgvoorzieningen. Alle ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur zijn aanwezig! Ben je toch meer geïnteresseerd in Sint Maarten? Sint Maarten is deels Frans met een zeer tropisch karakter en deels Nederlands met een internationale uitstraling. Het eiland heeft de ambitie om de culinaire hoofdstad van het Caribisch gebied te worden, evenals het medisch centrum van de Caribische eilanden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar vacatures Sint Maarten zorg? Dan ben je hier aan het juiste adres. Er zijn twee openbare ziekenhuizen op Sint Maarten: één aan de Franse kant van het eiland en één aan de Nederlandse kant. Hier kun je op zoek naar vacatures Sint Maarten zorg. Ben je er nog niet helemaal uit of je op zoek wilt gaan naar vacatures Sint Maarten zorg? Kijk dan ook eens naar Curaçao!

Waar moet je aan denken?

In veel landen heb je een visum nodig. Het visum dat je nodig hebt verschilt van land tot land. Wanneer je in een land van de Europese Unie verblijft, kun je meestal een tijdje in het land blijven zonder visum, maar meestal moet je je in het betreffende land registreren als je daar voor een lange tijd wilt blijven. Meestal krijg je een (tijdelijke) verblijfsvergunning. In niet-EU-landen heb je meestal een werkvisum nodig. Er is vaak een verschil tussen een tijdelijk werkvisum en een werkvisum voor langere tijd.

https://healthz.eu/werken-op-sint-maarten/