Elektro Magazijn
Image default
Dienstverlening

Beroepskeuze met een ICT-opleiding

Met een ICT-opleiding kun je ontzettend veel verschillende kanten uit. De vraag naar ICT’ers groeit nog steeds. Vrijwel elk bedrijf heeft minimaal één persoon met een ICT-opleiding nodig. In deze blog bespreken we een aantal veel voorkomende beroepen die je kunt gaan doen na het afronden van een ICT-opleiding op hbo-niveau.

Software engineer

Een software engineer werkt aan de ontwikkeling, uitvoering en het onderhoud van software. Vaak werkt een software engineer voor een ICT-bedrijf en voert hij of zij namens het bedrijf opdrachten uit voor klanten. Meestal werk je in team verband. Dit geldt voornamelijk voor de ontwikkeling van nieuwe software. Veel voorkomende werkzaamheden zijn: testen van software, onderhouden van software en opdrachten vertalen naar een ontwerp. De gebruiksvriendelijkheid van de software is erg belangrijk. Iedereen moet ermee kunnen werken. Ook de mensen zonder ICT-achtergrond.

Vacature business analist

De vacature business analist wordt ook weleens omschreven als data-analist. Toch zitten er kleine verschillen tussen de twee. Bij een vacature business analist wordt erg gevraagd naar iemand die zich specialiseert op het verkrijgen van operationeel inzicht. Een data-analist verzamelt voornamelijk data. Dit kan ook data uit een database zijn. Een business analist houdt zich meer bezig met de toepassing van deze data-inzichten. Heb jij niet zoveel met de technische analyse? Dan is de vacature business analist iets voor jou!

Service manager

Een service manager is een belangrijk persoon binnen een organisatie. Als service manager ben jij ervoor verantwoordelijk dat alles in de lucht blijft. Je zorgt ervoor dat alle ICT-dienstverlening naar wens is. Daarnaast probeer je de wensen en behoeften van het bedrijf te achterhalen en de ICT te optimaliseren. Veel voorkomende taken van een service manager zijn: het bepalen van het gewenste serviceniveau, voorstellen van verbeteringen of nieuwe diensten en het afhandelen van eventuele problemen. 

https://www.ictvacatures.me/vacature-business-analist/