Elektro Magazijn
Image default
Meubels

Hoe kun je je tuin kindvriendelijk inrichten? Lees het hier!

Voor gezinnen met jonge kinderen is een kindvriendelijke tuin een onmisbaar! Denk aan het dichten van een vijver, eventueel het aanleggen van gras om op te spelen, of het aanschaffen van speeltoestellen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden als je je tuin kindvriendelijk wilt inrichten. Ongeacht de grootte van je tuin, hoeft dit helemaal niet moeilijk of duur te zijn! Ben jij van plan om je tuin om te gaan toveren tot een paradijs voor je kinderen? Vergeet dan zeker niet onderstaande tips te lezen!

Wat hoort er in een kindvriendelijke tuin?

Er zijn een aantal dingen die super makkelijk toegevoegd kunnen worden in je tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zandbak? Een zandbak in de tuin kan zorgen voor veel plezier voor je kinderen. Kies hierbij een zandbak voor je kinderen waarin ze de ruimte hebben om te graven en te bouwen. Er zijn veel soorten zandbakken en je kunt zelfs je eigen zandbak maken, bijvoorbeeld door middel van een houten omheining. Zorg er wel voor dat je de zandbak goed af kan sluiten, anders loopt de zandbak direct vol met troep. Ook zou je kunnen kijken om exclusieve buitenverblijven toe te voegen aan je tuin. Met exclusieve buitenverblijven kunnen je kinderen spelen wanneer ze willen! Daarnaast zijn er vele soorten exclusieve buitenverblijven voor iedere soort tuin! Ook is het wellicht leuk om een moestuintje toe te voegen aan je tuin. Zo kunnen je kinderen helpen met groenten planten en oogsten!

Wat hoort er niet in een kindvriendelijke tuin?

Er zijn ook een aantal dingen waarmee je rekening moet houden wanneer je je tuin kindvriendelijk wilt maken. Een voorbeeld is bijvoorbeeld goed opletten met giftige planten. Bekende giftige planten zijn bijvoorbeeld blauwe monnikskap, blauweregen, gevlekte aronskelk, goudenregen, herfstkrokus, lelietje-van-dalen, buxus, klaproos, taxus, ceder, vingerhoedskruid, en waterkers.

Ook moet je goed opletten met een goede afscheiding zodat je kinderen natuurlijk niet weg kunnen lopen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door middel van een schutting of een heg. Ook moet je er goed opletten dat er geen gevaarlijke voorwerpen in je tuin liggen. Denk bijvoorbeeld aan een kettingzaag, gereedschap, of stenen.