Elektro Magazijn
Image default
Dienstverlening

De kracht van truss materiaal huren

Waarom evenementen kiezen voor truss materiaal huren

Truss materiaal huren wordt door vele organisatoren van evenementen gedaan. De reden dat dit zo vaak gebeurt ligt voor de hand. Het biedt namelijk veel mogelijkheden als het gaat sfeer en professionaliteit. Denk bijvoorbeeld aan audio-installaties. Als mensen op een concert aanwezig zijn willen zij uiteraard goed kunnen horen wat er op het podium gebeurt. Soms staan er duizenden mensen voor het podium. Voorkomen moet worden dat het geluid sommige mensen niet bereikt omdat er te veel andere mensen omheen staan. Dit wordt opgelost door de bron (de speakers) de lucht in de hijsen. Hierdoor kan het geluid verder verplaatst worden en gaat het geluid over de mensen heen. Door het huren van truss materiaal maak je dit mogelijk. Je biedt direct een oplossing voor mensen die op hoge tribunes zitten. Ook hen kun je middels truss materiaal op de hoogte houden van wat er precies op het podium gebeurt.

Denk ook aan het licht op je evenement

Niet alleen audio is erg belangrijk. Met het juiste licht creëer je als organisator van een event sfeer. Door deze verlichting van verschillende kanten op je locatie te laten komen, zorg je voor een extra dynamiek. In plaats van alleen lichten op podiumhoogte (horizontale lichtstralen) maakt truss materiaal huren het mogelijk dat je deze verlichting ook vanaf boven laat schijnen. Zo realiseer je ook diagonale en verticale lichtstralen. Een ideale mogelijkheid om extra sfeer te geven aan je event.

Andere manieren om truss materiaal in te zetten

Truss materiaal huren wordt niet uitsluitend gedaan voor het in de lucht krijgen van audiovisuele middelen. Het kan ook op andere manieren worden ingezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een beursstand die geheel van trussen is gemaakt? Of van een truss constructie waaraan een groot reclame doek is gespannen? Ideaal om op een evenement reclame te maken of om de gasten welkom te heten of uit te zwaaien. Tevens kun je met behulp van het huren van truss materiaal één grote locatie omtoveren in verschillende kleinere ruimtes. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere exposities hebben of meerdere sprekers tijdens een congres. Legio keuze met het truss materiaal.

Gecertificeerde partijen moeten het truss materiaal installeren

Een ander voordeel is dat truss systemen geheel op maat gemaakt kunnen worden. Een truss is een los element dat aan andere elementen vastgemaakt kan worden. Zo kun jij een perfect passend systeem maken van rechte elementen of elementen met een hoek of een bocht. Zoek de juiste partij uit waarbij je dit wil doen. Realiseer je dat alleen gecertificeerde partijen de trussen mogen installeren als het gaat om werken op grote hoogte en werken met zware audiovisuele apparatuur. Doe van tevoren onderzoek naar het feit of jouw beoogde partij dit ook aanbiedt. Is dit het geval? Dan kun je met een gerust hart bij hen je truss materiaal huren.

https://riggingbox.nl/