Elektro Magazijn
Image default
Dienstverlening

Laat je meterkast tijdig vervangen om problemen te voorkomen

In oude woningen is het verstandig om de meterkast vervangen niet te lang uit te stellen. De meterkast in de woning is een ondergewaardeerd stuk techniek, dat vaak vele tientallen jaren zonder enig mankement functioneert. Dat is maar goed ook, want in geval van overbelasting of bij een blikseminslag zorgt de apparatuur in de meterkast ervoor, dat er geen ernstige ongevallen gebeuren. Als bewoner kun je bijna nooit een elektrische schok krijgen en het zal maar zelden gebeuren dat een blikseminslag uitmondt in een brand. Met een meterkast vervangen moet je echter niet te lang wachten.

Waarom moet je de meterkast vervangen?

In onze moderne wereld is een trend zichtbaar dat er steeds meer stroom wordt gebruikt. Met name de energietransitie zorgt ervoor, er meer elektrisch wordt gekookt, dat woningen elektrisch worden verwarmd en dat er elektrische auto’s worden aangeschaft, die thuis moeten worden opgeladen. Oude meterkasten zijn vaak niet afgestemd op zo’n grote energievraag. Ze doen het nog wel, maar de stoppen zullen vaker doorslaan. Dus eigenlijk moet je de meterkast vervangen en uitbreiden met een aantal groepen. Daar hangt wel een prijskaartje aan, maar het zorgt ook voor een veel veiliger situatie.

Advies vragen aan de Elektricien in de Buurt

Veel huizenbezitters hebben niet zoveel verstand van  elektriciteit. Om erachter te komen wat voor jou een goede installatie is kun je de Elektricien in de Buurt om advies vragen. Je vertelt hem welke moderniseringen je de komende jaren wilt realiseren. Zoals een elektrische auto aanschaffen, zonnepanelen plaatsen, elektrisch koken, etc. De elektricien rekent dan voor je uit hoeveel groepen je moet plaatsen als onderdeel van de meterkast vervangen. Als je de Elektricien in de Buurt het meterkast vervangen laat uitvoeren, is de kans groot dat het advies gratis is.