Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

Geld verdienen als influencer

Geld verdienen als influencer lijkt voor een hoop mensen aantrekkelijk. Logisch ook, want vanuit de toeschouwer hun kant lijkt het niet meer dan dagelijks “eventjes iets maken” voor social media. Eventjes posten, achteruit leunen, en cashen maar! De werkelijkheid is echter iets anders.

Keihard werken

Een influencer is een ZZP’er (zelfstandige zonder personeel), en als een ZZP’er wil groeien moeten ze daar meestal keihard voor werken. Voor de hebberige personen betekent likes over lijken gaan en alle eerlijkheid over boord gooien. Voor de slimme influencer betekent het rustig aan elke dag met structuur iets opbouwen. Dat wil zeggen, een plan trekken, je eraan houden, en blij zijn met elke like, follow, of subscription die je krijgt. Een extra notitie hierbij: Mensen die oneerlijk zijn lopen vroeg of laat tegen de lamp aan en kunnen zo alles kwijt raken dat ze hebben ‘opgebouwd’.

Platformen – De grootste YouTubers van Nederland

Wat jij als hoofdplatform kiest kan veel van je carrière als influencer bepalen. De echte vloggers en videomakers onder ons zullen al snel naar YouTube gaan, terwijl de modellen naar Instagram loeren. De grootste YouTubers van Nederland zullen inmiddels wel wat geld verdienen, maar hebben hier ook naartoe moeten werken. Dus, grootste Youtubers Nederland? Je zult er waarschijnlijk niet snel bij horen. Met wat dedicatie en een schema waarbij je regelmatig content uitbrengt kun je wel al snel wat opbouwen. Vooral met originele content.

Nadat je een aantal volgers hebt (zeg pakweg duizend) kan het ook de moeite waard zijn om op plekken zoals Patreon of OnlyFans te kijken. Waar OnlyFans misschien een “slechte” reputatie heeft opgebouwd, is het eigenlijk hetzelfde als Patreon. Beiden zijn sites waarbij je content achter een betaalmuur kunt zetten. Mensen betalen je dan per maand om jouw foto’s, filmpjes, of andere maaksels te kunnen zien. Denk hierbij aan speciale instructievideo’s of extra’s met jouw unieke sfeer.

Samenwerkingen

Naast je schema met eigen content en mogelijk reclamegeld dat je op een platform krijgt kun je ook op zoek gaan naar bijvoorbeeld donaties. Betrek mensen bij een platform en laat ze doneren om jou een doel te laten bereiken. Twitch is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast zijn samenwerkingen met zowel andere mensen die iets op proberen te bouwen als bedrijven erg gewenst. Zo kun je als ZZP’er toch met anderen samenwerken.

https://nieuwsbeest.nl/grootste-youtubers-nederland/