Elektro Magazijn
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van een mobiele airco

De voordelen van een mobiele airco

De afgelopen jaren hebben we in Nederland steeds meer warme tot zeer warme dagen gehad. Heerlijk natuurlijk voor de mensen die lekker lang buiten willen blijven zitten, maar minder nieuws voor de warmte in het huis. Vooral voor slaapkamers is het erg fijn als de temperatuur een paar graden naar beneden gehaald kan worden. Een airco is dan een betere oplossing dan een ventilator die alleen de lucht verplaatst. In dit artikel bespreken we de voordelen van een mobiele airco

Goedkoper dan een vaste airco

In vergelijking met een vaste split airco is een mobiele airco een stuk goedkoper. Naast de lagere aanschafwaarde van de airco zelf, hoef je geen installatiekosten te betalen. Je plaatst de airco zelf in de ruimte die jij wil.

Geen buiten unit nodig

Bij een mobiel airco gaat de warme lucht via een afvoerslang naar buiten. Hierdoor is er aan de buitenkant van het huis geen buiten-unit nodig. Dat is vooral fijn voor mensen die buiten gaan ruimte hebben.

Makkelijk te verplaatsen

Een mobiele airco is relatief makkelijk te verplaatsen naar een andere ruimte. Het enige wat je in de nieuwe ruimte nodig hebt, is een raam, waardoor je de warme afvoerlucht kan afvoeren. Hierdoor kun je een mobiele airco bijvoorbeeld ook uitlenen aan de buren of meenemen naar een vakantieadres. Houdt er wel rekening mee dat de betere mobiele airco’s redelijk zwaar zijn en dus niet zo maar door iedereen de trap op getild kunnen worden.

Makkelijk door te verkopen

Doordat je een mobiel airco kunt verplaatsen, heb je ook de mogelijkheid om het apparaat door te verkopen. Heb je inmiddels doorgespaard voor een vaste airco en heb je de mobiele airco niet meer nodig? Dan kun je hem vaak voor een vrij goede prijs weer doorverkopen.

Vergelijk de beste mobiele airco’s op Kieskeurig

Ben je op zoek naar een goede mobiele airco? Op de website van kieskeurig kun je naast mobiele airco’s ook goedkope aircoolers en vaste split-unit airco’s vergelijken.

https://www.kieskeurig.nl/mobiele_airco