Elektro Magazijn
Image default
Electronica en Computers

Dit wil je weten over de nieuwe iPhone 14

Dit wil je weten over de nieuwe iPhone 14

 

De iPhone 14 is één van de grootste iPhone-upgrades van de afgelopen jaren en wij vertellen je alles wat je wilt weten over de iPhone 14 in dit artikel.

De prijs

De iPhone 14 is geen goedkope iPhone, want de prijzen beginnen vanaf €1.000. Je hebt in dat geval de normale versie, want de iPhone 14 Pro is minimaal €1.300. 

 

De iPhone 14 is uitgekomen op 14 september, terwijl de iPhone 14 Plus vanaf 7 oktober verkrijgbaar is. Bekijk hier de beste iPhone 14 aanbiedingen of hier alle andere iPhone aanbieding.

Nog betere camera

Hoewel het aantal megapixels van de iPhone gelijk blijft, komt er toch een grote aanpassing op de camera van iPhone. Zo zal de 12 megapixel camera aan de voorkant veel beter om kunnen gaan met weinig licht. De selfie camera kan hierdoor met weinig licht alsnog prachtige fotos maken.

 

Teven komen er nieuwe features voor de foto’s en video’s. Zo komt er dus Autofocus functie voor nog scherpere foto’s en een Filmmodus voor de beste kwaliteit video’s.

En het verschil in versies dan?

De iPhone 14 krijgt vier verschillende versies, namelijk de reguliere, Plus, Pro en Pro Max. De reguliere iPhone 14 en Plus versie lijken vrij veel op elkaar, alleen heeft de Plus versie een groter scherm en betere batterij.

 

Het grootste verschil zit hem in de Pro versie. Hier krijg je namelijk niet een A15 Bitonic-chip, maar de A16 Bionic-chip. Ook hebben de Pro versies een ProMotion scherm, wat gebruik maakt van 120 Hz. Daarnaast hebben de Pro versies ook een betere hoofdcamera en kan wordt er nog meer uit de batterij gehaald. 

Veel makkelijker te repareren

De iPhone 14 is aan de binnenkant voorzien van een heel nieuw ontwerp. Bij de oudere versies iPhones zaten veel componenten aan de achterkant verlijmd. Nu kan de iPhone veel makkelijker geopend worden waardoor bepaalde componenten makkelijk te vervangen zijn.

Op deze manier kan je bijvoorbeeld je scherm of glasplaat aan de achterkant veel goedkoper laten repareren. 

 

En wat als je een iPhone 13 hebt?

Om eerlijk te zijn, zit er gewoon niet zo een groot verschil tussen de iPhone 13 en 14. Qua batterij en camera is de iPhone 14 net iets beter, maar als je een iPhone r13 hebt is dat echt niet de moeite waard.

 

Wil je echt alles weten over de iPhone 14, bekijk de Apple website voor alle specificaties.