Elektro Magazijn
Image default
Electronica en Computers

Tablet werkt niet meer, wat moet ik doen?

Een niet werkende tablet is een erg vervelend probleem, aangezien u er toch vaak afhankelijk van bent. Gelukkig is, in de meeste gevallen, een probleem snel opgelost en heeft u geen specialist nodig om er naar te laten kijken. Probeer de onderstaande tips om het probleem mogelijk op te lossen.

1. Probeer hem op te laden

Mocht u uw tablet niet op kunnen starten, kan het verstandig zijn om hem even in de oplader te stoppen. Wie weet is hij wel leeg, en hebt u het zelf helemaal niet door gehad. Wanneer u hem ongeveer een kwartiertje in de oplader heeft laten zitten kunt u hem aanzetten om te kijken of hij weer werkt.

Tips om de batterij van uw tablet zo goed mogelijk te houden: https://www.verizon.com/articles/top-10-battery-tips-for-your-smartphone-or-tablet/

2. Geef hem een goede reset

Het kan verstandig zijn om uw tablet te resetten wanneer het opladen niet werkt. Hierdoor kan het systeem even een goede reset krijgen en kunt u hem erna mogelijk weer gebruiken. 

Instructies voor het resetten van een tablet:

3. Trage tablet?

Mocht uw tablet traag zijn, dan zijn er een paar oplossingen die u nog kunt proberen.

  1. Apps sluiten. Als u, net als ik, de slechte gewoonte hebt om alle apps die u gebruikt op de achtergrond te laten draaien, dan kunt u verwachten dat hij met de tijd trager wordt. Maak er dus een gewoonte van om apps goed te sluiten wanneer u klaar bent met hun gebruik.
  2. Even herstarten. Een simpele herstart kan al enorm helpen in het sneller maken van uw tablet, aangezien er dan veel gebeurt zoals het legen van uw cache.

Mochten deze tips niet werken, kunt u hem altijd nog laten bekijken door een expert. Gelukkig kunt u er op vele plekken mee terecht, zoals bij een lokale Apple store, en zelfs de Media Markt. Let er wel op dat er vaak veel kosten in rekening worden gebracht, dus probeer het eerst echt zelf om zo hoge kosten te besparen.