Elektro Magazijn
Image default
Hobby en vrije tijd

Dit is wat je moet weten over accu tuingereedschap

Waar men vroeger meestal koos voor tuingereedschap op brandstof of tuingereedschap dat met de hand bediend moet worden, valt de keuze vandaag de dag steeds vaker op elektrisch tuingereedschap. Een opkomende trend binnen elektrisch tuingereedschap is tuingereedschap op accu. Accu tuingereedschap heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt, waardoor het niet meer onder doet voor andere soorten tuingereedschap en veel voordelen met zich meebrengt. Wij vertellen je alles wat je moet weten over accu tuingereedschap.

Over accu tuingereedschap 

Accu tuingereedschap is tuingereedschap dat wordt aangedreven door een accu. De accu’s van accu tuingereedschap zijn krachtig en hebben een lange accuduur, waardoor tuingereedschap op accu er vandaag de dag niet meer onderdoet voor gewoon tuingereedschap. Omdat de meeste tuingereedschap merken een hele lijn met accu tuingereedschap (en in sommige gevallen ook gewoon gereedschap) uitbrengen en ze bij de meeste soorten gereedschap gebruik maken van één soort accu, kan de accu van de bladblazer eenvoudig op de heggenschaar of grasmaaier worden toegepast. Hierdoor ben je niet afhankelijk van de duur van één accu en kan jij alle werkzaamheden in jouw tuin in één keer afronden.

De voordelen van tuingereedschap op accu

Tuingereedschap op accu kent veel voordelen. Accu tuingereedschap stoot geen schadelijke brandstoffen uit en is minder lawaaiig dan tuingereedschap op brandstof, waardoor de natuur niet onnodig belast wordt en de dieren in uw tuin en de omgeving van de tuin niet door de onderhoudswerkzaamheden verjaagd worden. Dankzij de enorme ontwikkeling die accu tuingereedschap de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, doet dit soort tuingereedschap qua kracht en vermogen bovendien niet meer onder voor de variant op brandstof. Daarnaast heeft accu tuingereedschap als voordeel dat je niet beperkt wordt door een snoer, zoals bij gewoon elektrisch gereedschap. Hierdoor kan je in elk hoekje van de tuin onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Accu tuingereedschap is als laatste wendbaar, compact en gemakkelijk te hanteren, waardoor iedereen er mee kan werken en het onderhouden van jouw tuin aanzienlijk minder arbeidsintensief wordt.

Accu tuingereedschap kopen

Wil jij ook genieten van alle voordelen van accu tuingereedschap en ben je op zoek naar een adres waar je terecht kunt voor diverse soorten tuingereedschap op accu van hoge kwaliteit? Kwalitatief hoogwaardig accu tuingereedschap koop je vandaag de dag eenvoudig online bij een tuingereedschap specialist. Online heb je de keuze allerlei merken en diverse vermogens, waardoor er altijd een soort tuingereedschap verkrijgbaar is dat helemaal bij jou en jouw tuin past.

Voor meer informatie over alles wat met het huis of tuin te maken heeft verwijzen we je door naar de woonblog Huis-site.nl