Elektro Magazijn
Image default
Hobby en vrije tijd

Planeten die rijkdom brengen in de astrologie

Aspecten van rijkdom

Vedische astrologie presenteert de concepten van rijkdom en accumulatie van rijkdom met een verfijnde methodologie. In het algemeen wordt iemand die rijk wordt in het leven vastgehouden met bepaalde typische eigenschappen. Hij heeft de gemoedstoestand om doelen in het leven te stellen, wijsheid om te werken aan het bereiken van deze doelen, en een hard werkende houding, die hem in staat zou stellen om deze doelen te bereiken.

Niettemin zou je het gelukselement nooit over het hoofd kunnen zien als het gaat om een ​​zaak die net zo belangrijk is als rijk worden in het leven. Miljoenen mensen in deze wereld worden vastgehouden met de hierboven genoemde kwaliteiten, maar soms slagen ze er mogelijk niet in de rijkdommen te bereiken. Het is de geluksfactor die hetzelfde bepaalt.

In de Vedische Astrologie en sterrenbeeld Weegschaal worden deze ideeën prachtig uitgedrukt door de Karmische theorie. Het zijn onze Karma’s uit de vorige geboorte die bepalen hoe succesvol we in dit leven zouden zijn. Als, als gevolg van iemands Karma in zijn vorige geboorte, iemand een foutieve plaatsing van planeten in zijn geboortehoroscoop heeft, zou het bepalen of een persoon rijk wordt in zijn leven. Het effect van onze Karma’s is bij ons, in elk stadium van ons leven.

In de Vedische Astrologie zijn er bepaalde Raj Yogas die bepalen of een persoon rijk wordt in dit leven, en de mate van rijkdom die hij verwerft. Op dezelfde manier maken de Gaja Kesari Yoga of Laxmi Yoga iemand rijk en schenken ze een leven van overvloed. Maar er zijn ontelbare rijke en welvarende mensen in de wereld, die het goed doen in elk aspect van het leven, maar geen Raj-yoga in hun horoscoop Boogschutter hebben.

Mate van rijkdom

Maar het is niet één planeet, maar veel planeten die de mate van rijkdom en welvaart aangeven die we in ons leven verwerven. Dit heeft veel te maken met hun plaatsingen en combinaties in onze Kundalis en enkele andere bepalende factoren, zoals de nakshatras. Mercurius is bijvoorbeeld nauw verbonden met de liquide middelen die een persoon heeft, en Jupiter en sterrenbeeld Schorpioen brengt eigendommen in alle vormen. Evenzo voor de luxe in het leven, inclusief sieraden en voertuigen, is Venus de heersende planeet. Mars geeft land en met zon krijg je autoriteit, macht, naam en roem.

Terwijl we meer willen weten over de rijkdom die een persoon heeft, zijn de huizen in zijn Kundali ook van het grootste belang. Over het algemeen komen we meer te weten over de rijkdom van het individu uit de 2e en de 11e huizen. Terwijl het tweede huis iemands familiemiddelen vertegenwoordigt, zoals iemands huis, juwelen en zaken, vertelt het 11e huis ons alles over de winst of de inkomend winst die iemand maakt.

Dus als we meer willen weten over de rijkdom die een persoon heeft, moeten we naar het 11e huis kijken. Een andere zeer belangrijke factor in dit aspect is de Dasa. Dasa is de heersende planeet in zijn Kundali, en dezelfde veranderingen na een bepaald aantal jaren. Rahu heeft bijvoorbeeld een dasa van 18 jaar en vervolgens Jupiter voor de komende 16 jaar. Als iemands heersende planeet in het 11e huis wordt geplaatst, verzekert het welvaart en inkomend voordee.

Bron:
Zodiac Horoscoop

https://zodiac-horoscoop.nl/