Elektro Magazijn
Image default
Industrie

Verschillende soorten beeldscherm technieken vormen de toekomst van de televisie!

In de laatste helft van de 20e eeuw waren de meeste televisietoestellen waarmee de meeste consumenten vertrouwd zijn, de traditionele CRT-schermen. In het midden van de jaren tachtig, toen de vraag naar grotere schermen luider werd, gingen veel fabrikanten en consumenten over op doorzichtprojectiemodellen. Helaas werd de beeldkwaliteit op korte afstand opgeofferd ten gunste van een meer bioscoopachtige ervaring. Nu komt de nieuwe hoge-definitie-televisie.

Het grote verschillen van de LCD’s en Plasma’s liggen uitelkaar

Terwijl de technologieën in televisies zich ontwikkelen en verbeteren, neemt ook de technische complexiteit toe van elk afzonderlijk onderdeel dat in elke televisie wordt aangetroffen. Vergeleken met de traditionele CRT (Cathode Ray Tube) televisies, high definition televisies zoals plasma of LCD kan meer betaalbaar te repareren, afhankelijk van het probleem. Hoewel over het algemeen niet in staat om de beeldkwaliteit van high definition plasma of LCD 55oled854 televisies te evenaren, kunnen rear projection televisies, zoals DLP en LCoS, uitzonderlijk duur zijn om te repareren. Een belangrijke reden voor het prijsverschil tussen HDTV’s en traditionele televisies is de beschikbaarheid van onderdelen.

Wat heeft de ontwikkeling van nieuwe schermen te maken met de goedkopere productiekosten?

Nu plasma- en LCD-televisies een stevige voet aan de grond hebben gekregen als mainstream-technologie, zijn de vroegere typen televisiemodellen snel aan het afnemen als gevolg van de daling van zowel de detailhandelsprijs als de productiekosten van plasma- en LCD-televisies. Aangezien de mogelijkheden van HDTV blijven verbeteren, hebben de meeste fabrikanten ervoor gekozen om de productie van CRT-TV’s en projectietelevisies stop te zetten ten gunste van superieure video en de mogelijkheid om meer winst te maken.

De vraag baar spicifieke schermen heeft effect op de televisie markt

Met de proliferatie van high-definition wordt verouderde elektronica die in CRT- en projectietoestellen wordt gebruikt, niet meer in grote hoeveelheden of helemaal niet meer geproduceerd. De kosten voor deze onderdelen zijn gestegen als gevolg van verminderde levering, maar de vraag naar een goed geïnformeerde en ervaren technicus is nog meer toegenomen. Helaas zijn ervaren televisiereparateurs moeilijk te vinden. Hoewel talrijker in grotere steden, kunnen veel landelijke gebieden of kleine steden, zoals Trenton, NJ of Levittown, PA, vallen binnen het servicegebied van een reparatiebedrijf.

Wat is de nieuwe standaard van kwaliteitsbeeldschermen ?

Hoewel plasma’s en LCD’s nu de nieuwe standaard zijn, kan het onrealistisch zijn om van elke huiseigenaar te verwachten dat hij naar de lokale elektronicawinkel rent en $900 of meer uitgeeft voor een middelmatig fatsoenlijke tot uitstekende HDTV, vooral in deze uitdagende economische tijden. Het is nog steeds zinvol om een professionele tv-reparateur in te schakelen, omdat dit de kijker honderden dollars kan besparen in vergelijking met de aankoop van een nieuwe set, aangezien de HDTV-technologie zich snel blijft verbeteren.

 

https://www.ny400.nl/