Elektro Magazijn
Image default
Management

Cambridge business sustainability management

Het is bewezen dat duurzaamheidsbeheer kan leiden tot efficiëntere en meer winstgevende bedrijven. Maar wat is duurzaamheidsmanagement nu precies en hoe leidt het tot betere en duurzamere bedrijven? 

 

In dit artikel geven de specialisten van SINAI op het gebied van broeikasgasemissiebeheer uitleg over duurzaamheidsbeheer binnen de context van de bedrijfswereld en de voordelen van het prioriteren ervan binnen uw organisatie. 

 

Wat is duurzaamheidsmanagement? 

Bedrijven zetten steeds meer middelen en strategieën in voor duurzaamheid en de bescherming van de natuurlijke omgeving. Veel factoren lijken bedrijven ertoe aan te zetten te investeren in praktijken en afdelingsstructuren die verwijzen naar en helpen bij corporate sustainability management.

 

In de wereld van vandaag omvatten praktijken van duurzaam bedrijfsbeheer ethische vragen en dilemma’s. De fundamentele vraag “Wat betekent het om duurzaam te zijn?” bijvoorbeeld, vraagt bedrijven na te denken over het einddoel van duurzaamheid en roept vragen op over normen, zowel intern als binnen de industrie, waarin elk bedrijf opereert. Het stellen van deze fundamentele vragen lijkt onvermijdelijk, omdat ons begrip van wat duurzaamheid is en wat het niet is, een aanzienlijke invloed heeft op de manier waarop wij problemen identificeren en oplossingen aandragen. 

 

Duurzaam bedrijfsbeheer is het raakvlak tussen het bedrijfsleven en duurzame praktijken. Het is de activiteit van het managen van de impact van een bedrijf op de drie belangrijkste bottom lines – winst, mensen, en de planeet – zodat alle drie naast elkaar kunnen bestaan en floreren tot ver in de toekomst. Duurzaamheidsmanagement ondersteunt de levensvatbaarheid van een bedrijf op lange termijn, omdat het voorkomt in plaats van reageert. 

 

Een groeiend aantal bedrijven uit een groot aantal sectoren, waaronder transport, nutsbedrijven, consumptiegoederen en vastgoed, streeft naar duurzaamheidsdoelstellingen.

Voordelen van het prioriteren van duurzaam bedrijfsbeheer

Er zijn bewezen marktvoordelen voor bedrijven die prioriteit geven aan CSM-activiteiten, waaronder verbetering van hun bedrijfswaarde op de lange termijn en de reactie van de kapitaalmarkt op de bekendmaking van de winst, naast verschillende andere voordelen. Laten we eens kijken naar vier belangrijke voordelen van het omarmen van corporate sustainability management.

Beleggers geven de voorkeur aan winstnieuws van de CSM-bedrijven

Uit een recente studie blijkt dat zowel het abnormale handelsvolume als de volatiliteit van het aandelenrendement rond winstaankondigingen voor bedrijven met CSM-rapportage significant hoger zijn dan die voor niet-CSM-bedrijven, wat betekent dat CSM-organisaties de neiging hebben om winstnieuws op tijd aan te kondigen en meer kans hebben om eerste winstaankondigingen te doen in vergelijking met niet-CSM-bedrijven. 

 

Interessant is dat de kwaliteit van de winst van CSM-ondernemingen zelf, zoals weergegeven door de winstvolatiliteit, relatief lager is.

Verbeterde bedrijfsprestaties 

 

 

Vanuit het perspectief van de stakeholderwaarde, werpt deze studie ook licht op

 

het voorheen onontgonnen gebied betreffende het verband tussen duurzaamheidsmanagement en het informatie-ecosysteem van een onderneming door te benadrukken dat CSM-rapportage samenvalt met een verbetering van de winstopenbaarheidspraktijken. Dit leidt op zijn beurt tot een versterkte marktreactie op winstaankondigingen van CSM-bedrijven.

 

 

 

Dit onderzoek levert consistent bewijs dat meer ondernemingen over de hele wereld zou moeten aanmoedigen om duurzaamheidsbeheer toe te passen als ze dat nog niet hebben gedaan.  

Risico’s beperken met gemak

Een robuust duurzaamheidsbeheer maakt het ook mogelijk om risico’s voor het bedrijf snel te identificeren en te beheren. Bovendien kunnen CSM-bedrijven aan de hand van scenarioanalyses beoordelen welke activa binnen het bedrijf het meeste risico lopen, indien van toepassing ook in hun toeleveringsketen. 

 

Lees voor meer informatie over wat bedrijven moeten overwegen als het gaat om het decarboniseren van de toeleveringsketen onze recente blog over dit onderwerp. 

Naadloze naleving van regelgeving 

Afhankelijk van het land waarin uw bedrijf actief is en de branche waarin het actief is, zijn er voorschriften en normen waaraan u moet voldoen.

 

Corporate sustainability management biedt bedrijven het kader om uitgebreide operationele gegevens en inzichten te verzamelen voor rapportagedoeleinden en zelfs aangepaste emissiefactoren in te stellen als er bijvoorbeeld een vaste interne koolstofprijs is. 

 

Methodologische begeleiding en transparante, controleerbare berekeningen in een emissiefactor-database kunnen CSM-bedrijven helpen om gemakkelijk te voldoen aan EPA-, IPCC- en GHG Protocol-normen en meer.  

 

business management 

vacatures

auto verkopen

https://www.newbusinessmanagement.com/