Elektro Magazijn
Image default
Aanbiedingen

BI is onmisbaar in jouw organisatie

BI is onmisbaar in jouw organisatie

BI, ook wel business intelligence, is onmisbaar anno 2022. Dit komt door de enorme stromen aan data waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Maar Business intelligence wordt gewoon vaak verkeerd geïnterpreteerd. Het klopt dat je met business intelligence bezig gaat met het verbeteren van de inzichten van je data en als je dat goed doet, dan kun je er enorme stappen mee zetten om te groeien met je bedrijf.. 

 

Welke voordelen heb ik dan met Business Intelligence?

Welke voordelen  je behaalt met business intelligence bepaal je eigenlijk zelf. Je hebt er namelijk diverse invalshoeken voor. In principe is het in de basis zo dat het drie voordelen geeft:

1) Efficiëntie
Stel je voor dat je honderd verschillende datastromen hebt, dan wil je deze overzichtelijk in één rapport of dashboard hebben. Dankzij een goede implementatie kan dit. Zo hoef je niet meer 100 verschillende excel sheets op elkaar af te stemmen.

 

2) Inzicht
Dankzij de verbeterde efficiëntie heb je ook een mooier en beter inzicht op je cijfers, waarna je beter besluiten kunt maken. Door één goed overzicht te hebben van al je inkomsten en uitgavenstromen heb je er enorm voordeel aan. Dit kan met bijzonder veel tools. Welke tool het beste is? Dat kan een business intelligence partij het beste adviseren. 

3) Voorspellen
Met de juiste implementatie van business intelligence heb je een goede start. Combineer dit met goede analisten en je weet hierdoor betere beslissingen te maken door het voorspellen van data. Dit kan zo gek zijn als het voorspellen van diverse weerscenarios in de zomer op het koopgedrag van volwassenen en kinderen op bijvoorbeeld ijs in restaurants.

Kortgezegd heb je het grote voordeel dat je meer winstpotentie hebt, door deze drie voordelen te combineren.

Hoe werkt het dan, dat business intelligence?

Dat is voor ieder bedrijf verschillend. Je voedt de tool die je gebruikt met KPI’s van je bedrijf. Als ijscoman zou je KPI’s als weersverwachting, gemiddelde vrije tijd per periode per inwoner, regio, inkoopkosten, staanplaats kosten en bruto opbrengst  kunnen gebruiken om te bepalen wanneer en waar jouw winst maximaal is. Je leert kortgezegd dankzij het gebruik van data te voorspellen, te analyseren en je hoofd letterlijk en figuurlijk koel te houden.

 

AllYourBi

Ben je van plan om business intelligence te implementeren in jouw bedrijf? Dan raden wij Allyourbi aan. Deze partij heeft veel kennis van diverse markten en helpen graag je bedrijf te laten groeien middels power bi. Bezoek de website en ontdek hun diensten óf neem direct contact op met een van hun specialisten.

https://allyourbi.nl