Elektro Magazijn
Image default
Marketing

Hoe begin je een webshop?

Bij het opstarten van een online webshop bedrijf komt veel kijken. Om je op weg te helpen zetten wij de eerste stappen voor je op een rij. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben; neem dan gerust contact met ons op! 

 

Stap 1: bedenk wel product je wilt gaan verkopen

 

Eerst moet je weten welk product je wilt gaan verkopen. Als je al wat in gedachten hebt, onderzoek dan ook of dit een product is dat ook goed verkoopbaar is. Hou hierbij rekening met de volgende zaken:

 

–       Hoe gewild is het

–       Hoeveel concurrenten verkopen dit al

–       Voor hoeveel verkoopt de concurrent het product

–       Kan je het goed genoeg inkopen en daardoor met jou prijs concurreren

 

Er zijn heel veel zaken die hierbij komen kijken. Kijk altijd eerst of je het goed kan inkopen en kan concurreren met de prijs. Is dit het geval; ga dan eens een gesprek aan met een online marketing bedrijf om naar de online kansen te kijken. Mocht je namelijk wel een goede inkoopprijs hebben, alleen de concurrentie is heel hoog; dan kan het een zware dobber worden en dan kan je jezelf altijd afvragen of je de uitdaging aan wilt gaan.

 

Stap 2: een webshop laten maken

 

Dan komen we nu aan bij de stap die je pas kan zetten als je 100% zeker weet welk product of welke producten je wilt gaan verkopen; het laten bouwen van een webshop. Hierbij moet je jezelf een aantal zaken afvragen zoals:

 

–       Welk CMS-systeem past er bij jou

–       Wil je een webshop kopen of huren

–       Ga je jou online marketing uitbesteden

 

Op moment dat je niet veel te besteden hebt is het huren van een webshop geen slecht plan. Zo kan je de kosten verspreiden en ben je niet gelijk veel geld kwijt. Laat je een webshop bouwen, dan kost het meer maar ben je daarna wel voor een langere tijd klaar met investeren. Mijn mening is dat je het beste een webshop kan laten bouwen in een CMS-systeem waar je zelf nog genoeg aanpassingen kan doen, zodat je ook niet afhankelijk bent van de webbouwer.

 

Stap 3: wat kan jezelf en wat kan je beter uitbesteden

 

Als je jouw eerste bedrijf begint dan is het logisch dat je geen wereld budget beschikbaar hebt. Ik zou beginnen met het inlezen in Social media marketing en social media adverteren. Hier zijn de budgetten een stuk lager dan bijvoorbeeld zoekmachine marketing en is veel makkelijker zelf te doen. Daarmee zeg ik niet dat het makkelijk is, maar al doende leert men! En als je een beetje handig bent, dan kom je er vanzelf!

 

Als we het gaan hebben over zoekmachine marketing, daar valt een heel boek over te schrijven en zou ik altijd uitbesteden aan een bedrijf die je hierbij kan ondersteunen en je de goede richting op kan sturen. Zo kan je ervan leren en wellicht kan je dit na een tijdje zelf gaan doen. Er komen steeds meer online bedrijven bij en iedereen wil goed gevonden worden en dat is ook de reden dat het steeds moeilijker wordt. Online marketing bedrijven zijn hier dagelijks mee bezig, op de hoogte van de ontwikkelingen en hebben de tools in huis om in te spelen op kansen!

https://allinone-media.nl/