Elektro Magazijn
Image default
Marketing

Hoe kan een rebranding goed voor je bedrijf zijn?

Bedrijven doen vaak aan rebranding en hebben hier allemaal verschillende redenen voor. Rebranding van je bedrijf is als het ware de identiteit van je merk aanpassen. Je kunt rebranding toepassen door het logo te veranderen of te gaan voor een nieuwe huisstijl. Bij een rebranding van je huisstijl wordt de hele uitstraling van je bedrijf aangepakt, zowel on- als offline. Maar waarom zou je als bedrijf kiezen voor een rebranding?

Waarom doen bedrijven aan rebranding?

Waarom zou je als bedrijf kiezen voor een rebranding. Bedrijven hebben vaak al vele moeite gedaan om herkenbaar voor de klant te zijn door middel van branding. Een branding wordt daarom vaak ook niet zomaar gedaan. Het kost immers ook erg veel geld en tijd. Redenen voor een rebranding kunnen bijvoorbeeld een fusie zijn. Je voegt dan 2 bedrijven samen waarin een rebranding voor één geheel zorgt. Een ander voorbeeld is als het bedrijf een andere doelgroep wilt gaan bereiken. Je wilt als bedrijf dan niet dat je merk geassocieerd wordt met de oude doelgroep. Als een bedrijf bijvoorbeeld wilt verjongen dan is het verstandig om voor een grote rebranding te gaan.

Hoe wordt een rebranding aangepakt?

Rebranding kost veel geld, toch is dit een slimme merkstrategie. Van te voren moet je na gaan wat je precies wilt bereiken. Als je dit voor het bedrijf weet dan begin je aan de rebranding. Belangrijk is dat de branding goed wordt aangepakt en dat de deze consistent is. Dit wordt namelijk de identiteit van je bedrijf en een weerspiegeling hiervan.

https://web-wings.nl/waarom-kiezen-voor-rebranding/