Elektro Magazijn
Image default
Sport

Personal trainer worden? Zo blink je uit!

Personal trainer worden is een droom van velen en het is razend populair. Personal trainer zijn is hot en je helpt mensen om hun doel te bereiken en ze te motiveren om optimaal resultaat te behalen. De vraag naar personal trainers is de afgelopen jaren enorm gegroeid, maar er zijn ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om personal trainer te worden. Hierdoor kan het nogal lastig zijn om op te vallen tussen het enorme aanbod aan personal trainers. Om van je hobby je beroep te maken en ook goed rond kunnen komen, moet je jezelf gaan onderscheiden van de rest. Maar hoe doe je dat?

Fitness A diploma

De eerste stap op weg naar een volwaardig personal trainer is door het behalen van een Fitness A diploma of een ander relevant diploma waaruit blijkt dat je verschillende basiskennis beheerst op het gebied van Trainingsleer, Anatomie en Fysiologie. Voor een Fitness A opleiding is er geen specifieke vooropleiding of voorkennis vereist, dus zonder een diploma op zak kan je aan deze opleiding beginnen. Met een Fitness A diploma ben je in staat om mensen op een veilige en effectieve manier hun doelstellingen te behalen. Doelstellingen kunnen zijn om af te vallen, een beter conditie, meer kracht of een combinatie hiervan.

NASM Personal Trainer Opleiding

De volgende stap om volledig uit te blinken als personal trainer is door het volgen van de NASM personal trainer opleiding. Deze opleiding is een Europees erkende EREPS level 4 opleiding die uitstekend beoordeeld is. Om te kunnen deelnemen aan deze opleiding, dien je in het bezit te zijn van een Fitness A diploma of een soortgelijke diploma. NASM staat voor National Academy of Sports Medicine en wordt aangeduid met optimale prestatie training. Het is volledig gebaseerd op werenschappelijk onderbouwde richtlijnen en principes uit de bewegingsleer waardoor je de juiste kennis en vaardigheden bezit en in de praktijk kunt toepassen. De opleiding wordt onder andere verzorgd door ervaren personal trainers die al hun kennis en ervaringen delen. Daarnaast leer je ook over hoe de juiste voeding kan bijdragen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen en leer je hoe je je eigen klantenkring opbouwt om meer inkomsten te genereren. Deze opleiding duurt ongeveer 6 maanden waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. Na het afronden van deze opleiding heb je een breed scala aan personal trainer vaardigheden en kan je jezelf gaan onderscheiden van de rest.

Personal training

Waar kan je deze opleidingen volgen?

Er zijn verschillende aanbieders waar je Fitness A en NASM personal trainer opleiding kunt volgen. Sport&people biedt ze allebei aan op verschillende locaties door het hele land.