Elektro Magazijn
Image default
Dienstverlening

Elektrische gevaren die u moet vermijden

Uw eigen huis bedraden zonder de hulp van een competente elektricien is een slecht idee. Zelfs als je een beetje kennis hebt van elektrische werken en een paar gereedschappen om het werk te doen, zolang je geen gediplomeerd elektricien in Apeldoorn bent, moet je niet proberen om zelf elektrische bedrading te leggen. Het opnieuw bedraden van uw eigen huis kan leiden tot overtredingen van de code, annulering van uw garantie of verzekeringspolis en, erger nog, een elektrocutie van brand in uw huis. Het komt er dus op neer dat u geen van bovenstaande risico’s neemt en een professionele elektricien inschakelt om al uw elektrische werk te doen. Laten we eens kijken naar enkele bedrading fouten die u kunt vermijden voor het geval u zich met wat elektrisch werk moet bemoeien. Vermijd allereerst over verlichting. Onthoud dat armaturen vaker worden geüpgraded dan andere elektrische componenten in uw huis. Als er bijvoorbeeld een nieuw gezin bij je komt wonen, wil je misschien een kamer renoveren en nieuwe armaturen vervangen omdat armaturen vrij snel verouderd raken. Elke nieuwe armatuur vereist echter meer vermogen dan de vorige. De bedrading in uw huis is mogelijk niet uitgerust om de nieuwe armatuur vervangingen aan te kunnen. Dus misschien wilt u de bedrading naar het armatuur bijwerken.

Niet genoeg stopcontacten

Als uw huis oud is, is de kans groot dat er niet genoeg stopcontacten zijn voor alle elektrische apparaten en apparaten die u dagelijks gebruikt. Hier is een reden voor. Enkele decennia geleden was er niet zoveel elektronica als tegenwoordig. Er was dus geen behoefte aan meer verkooppunten. Als uw huis niet genoeg stopcontacten heeft voor al uw apparaten en apparaten, is het laatste wat u wilt doen de stopcontacten overbelasten. De overbelasting van het circuit kan elektrische gevaren zoals brand veroorzaken. Doe er dus goed aan meer stopcontacten te installeren om uw huis tegen brand te beschermen. 

Een blootgestelde aansluitdoos

Idealiter herbergt een aansluitdoos de verbinding tussen twee kabels. De aansluitdoos schermt de bedrading bij de aansluiting af om brand of elektrocutie te voorkomen. Vaak laat u of een amateur-elektricien de doos onbeschermd achter na het uitvoeren van een elektrische reparatie of vervanging van de bedrading. Hoewel het verleidelijk kan zijn om de doos zelf af te dekken, kunt u contact opnemen met een professionele elektricien om de doos eerst te inspecteren en ervoor te zorgen dat alle bedrading en aansluitingen in goede staat verkeren. Dek vervolgens de aansluitdoos af zodat deze veilig is.