Elektro Magazijn
Image default
Woning en Tuin

Geniet van elektrische rolluiken

Wie wil er nou geen elektrische rolluiken? Ze zijn niet alleen erg eenvoudig om te bedienen, maar je buren zullen er ook erg blij mee zijn! Dit klinkt vreemd he? Maar het is echt zo! Rolluiken met handbediening maken namelijk behoorlijk wat herrie wanneer ze omhoog worden gerold, of omlaag worden gedaan. 

De lamellen klapperen dan namelijk tegen elkaar, wat zorgt voor een doordringend geluid. Meestal zijn rolluik ook van aluminium gemaakt en hoewel de lamellen meestal wel worden voorzien van isolatie, maar het alsnog een behoorlijke herrie. Met elektrische rolluiken heb je hier geen last van, doordat deze veel geleidelijker omhoog of omlaag worden gerold en in een vloeiende beweging. 

Waar koop je elektrische rolluiken?

Een elektrische rolluik kun je natuurlijk in de buurt kopen bij een handelaar of speciaalzaak. Ook kun je ze tegenwoordig online kopen bij verschillende webwinkels. Zowel het kopen bij een showroom als online hebben allebei voor- en nadelen. 

Zo kun je het beste naar een speciaalzaak gaan, wanneer je het bedrijf ook het opmeten en het monteren van de elektrische rolluiken wil laten verzorgen. Kies je er echter voor om de montage zelf te doen, samen met het meetwerk en wil je fors minder betalen voor een elektrische rolluik? Dan kun je het beste op zoek gaan naar een rolluik webshop. 

Daar zijn er veel van, maar voordat je jouw rolluik koopt is het wel verstandig om wat onderzoek te doen en dan vooral naar de prijs elektrische rolluiken. Die kunnen namelijk per aanbieder nogal eens verschillen. 

Let op deze punten voordat je een rolluik koopt

Wanneer je een rolluik gaat kopen en vooral wanneer je dit overweegt online te doen, kun je er het beste rekening mee houden dat de prijzen behoorlijk kunnen verschillen. Dit heeft te maken met verschillende merken, maar ook met verschillende materialen. 

Er bestaan kunststof rolluiken en vanzelfsprekend zijn deze een stuk goedkoper. Wij raden altijd aan om voor een aluminium variant te kiezen, prijstechnisch is dit vaak maar een klein beetje duurder en dat prijsverschil verdien je weer terug in de levensduur. 

Ook zijn er verschillende webwinkels die lijken te stunten met prijzen, maar vaak betaal je hier dan weer extra voor de opties, die al duur genoeg zijn! Vergelijk vooral de prijzen van rolluikenaanbieders en wil je dan toch een rolluik kopen inclusief montage? Laat dit dan door een bedrijf uit de buurt doen in verband met voorrijkosten.