Elektro Magazijn
Image default
Zakelijk

Een gebruikte heftruck gebruiken op het werk

In een bedrijf waar het gebruik van een heftruck vaak voorkomt zijn er natuurlijk ook mensen nodig die een heftruck kunnen rijden. Voor te mogen rijden met een heftruck is er een heftruckcertificaat nodig. Als je geluk hebt kun je dit vaak intern gaan halen en wordt dit door de werkgever bekostigd. Dit certificaat blijft dan jaren geldig. Soms zal je een cursus moeten doen om even op te frissen.

Is een gebruikte heftruck net zo goed als een nieuwe?

In het bedrijf waar je werkt zijn er niet altijd nieuwe heftrucks. Soms maken ze daar ook gebruik van gebruikte heftrucks omdat deze een stuk goedkoper zijn in de aanschaf.  Een gebruikte heftruck hoeft helemaal niet slechter te zijn dan een hele nieuwe heftruck. Ook een heftruck heeft met regelmaat een onderhoudsbeurt nodig. Als de heftruck gewoon goed onderhouden wordt is er echt geen reden om niet voor een gebruikte heftruck te kiezen.

De voordelen van een gebruikte heftruck

Aan het gebruik van een gebruikte heftruck zitten ook voordelen. Ten eerste al de prijs. Een gebruikte heftruck kopen is natuurlijk vele malen goedkoper dan een heftruck de helemaal nieuw is. Hoe ouder dat de heftruck is hoe goedkoper dat hij is om tweedehands aan te schaffen.

Op een tweedehands heftruck is vaak nog wel de fabrieksgarantie van kracht. Tevens worden ze meestal afgeleverd met een CE-markering en een nieuwe BMWT veiligheidskeuring. Je bent er dan in ieder geval zeker van dat de heftruck voldoet aan de bepalingen die wettelijk zijn vastgesteld voor het mogen gebruiken van intern transport.

De heftrucks die gebruikt zijn hebben vanzelfsprekend een veel kortere levertijd. Meestal heb je die met een paar dagen wel binnen terwijl je wanneer je een hele nieuwe koopt soms wel weken tot maanden moet wachten tot de heftruck geleverd wordt.

Wanneer je een gebruikte heftruck koopt bij itolang.nl dan heb je ook nog het grote voordeel dat je kunt kiezen uit verschillende merken en verschillende modellen. Samen met een van de medewerkers kun je gaan bepalen welke heftruck voor jou het beste is.

Een veilige en betrouwbare heftruck kopen

Wanneer je een gebruikte heftruck koopt via itolang.nl dan kan je er absoluut zeker van zijn dat je een heftruck koopt die goed en betrouwbaar is. Tevens hebben zij heftrucks die geschikt zijn voor verschillende doeleinden. Zij hebben onder andere gebruikte heftrucks die elektrisch zijn maar ook diesel en LPG heftrucks, stapelaars, zijladers, pallettrucks en reachtrucks.

Voordat de door jou uitgekozen heftruck bij jou wordt afgeleverd zorgt itolang ervoor dat de heftruck een inspectie op technisch gebied heeft gehad. Je hoeft je dus zeker geen zorgen te maken wat betreft de veiligheid van de heftruck want die is toppie in orde.

Onze conclusie

Onze conclusie hierin is dat je wanneer je een andere heftruck nodig hebt echt niet per se voor een hele nieuwe hoeft te gaan maar dat een tweedehands heftruck ook echt goed is. Zeker om ermee te beginnen is dit een goede optie.