Elektro Magazijn
Image default
Zakelijk

Wat kun je allemaal doen met een zwenkkraan?

Alle ondernemers die een groot industrieel bedrijfspand en werkvloer heeft, weet dat het hebben van goede materialen een must is. Maar sommige apparatuur of materiaal is beter of handiger dan de ander. Andere ondernemers twijfelen bij een bepaald product of het al zo handig is om het op de werkvloer te plaatsen. In het geval van de zwenkkraan is het zeker een goed idee om deze aan te schaffen voor de werkvloer. Maar waarom is dat zo handig en wat kun je ermee? Dat lees je allemaal terug in deze blog over de Zwenkkraan.

Makkelijk spullen verplaatsen

Met een zwenkkraan weet je zeker dat je een product makkelijk kan verplaatsen, zonder dat een medewerker zijn rug hoeft te breken om dit te doen. Een zwenkkraan kan namelijk door zijn makkelijke functies allerlei dingen verplaatsen. Met maar één knop op de machine, kan hij zijn werk doen en kan jij als medewerker en naar kijken. Het kind kan de was doen, zo simpel is het. Wat wel belangrijk is dat je wel de juiste instellingen gebruikt om het te besturen. Als dit niet met zorgvuldigheid wordt gedaan, kan het wel fout aflopen.

Spullen omhoog en naar beneden tillen

Een kraan in het algemeen is er om bepaalde spullen te tillen en deze op een hoger oppervlak te brengen. Met een zwenkkraan kan dit ook maar kun je veel zwaarder gewicht aan en wordt dit nauwkeurig uitgevoerd. Meestal zijn grote producten moeilijk op te tillen en dan helemaal om netjes ergens op te krijgen. De zwenkkraan is zo ontworpen dat hij precies weet hoe hij het beste zo stabiel mogelijk het pakketje omhoog kan krijgen zonder iets te laten vallen of kapot te maken.

De kraan is mobiel

Nog een groot voordeel wat deze kraan heeft, is dat hij mobiel is. Dit betekent dat je hem makkelijk zelf kan verplaatsen van locatie. Zo’n kraan is vooral voor medewerkers handig als ze op meerdere plekken pakketten of andere producten moeten hijsen dan alleen een vaste plek. Kortom, het heeft bijna alleen maar voordelen om een zwenkkraan aan te schaffen voor je bedrijf en het is ook echt een goede investering in je bedrijf en medewerkers.

 

https://www.ekh.nl/nl/zwenkkraan