Elektro Magazijn
Image default
Zakelijk

Welke voordelen bieden slanghaspels?

Als je met apparatuur en materiaal werkt, weet je maar al te goed hoe belangrijk het is om over de juiste materialen te beschikken. Wat dacht je van een geschikte haspel voor de slangen waar je mee werkt? Wellicht is de slang een kleiner onderdeel in het proces, toch biedt een slanghaspel grote voordelen. Wij zetten de belangrijkste voordelen van slanghaspels op een rijtje.

Creëer efficiëntie in het werkproces
Een geschikte slanghaspel, zoals een haspel van de slangen specialist Slangen Service Span draagt bij aan een efficiënt werkproces. De haspel voorkomt dat de slang in de weg ligt of onhandig opgeborgen wordt. De slang is netjes opgerold en altijd goed bereikbaar en bruikbaar op het moment dat deze nodig is. Als de slanghaspel op dezelfde locatie blijft is het een ander belangrijk voordeel dat je niet hoeft te zoeken naar de slang of dat iemand over de slang struikelt waardoor er ongelukken gebeuren.

Verlenging van de levensduur van de slang
Daarbij vergroot een geschikt slanghaspel de levensduur van de slang. De slang wordt netjes opgeborgen, goed beschermd tegen externe invloeden. Zo is de kans veel kleiner dat de slang beschadigd raakt, gaat lekken of knikt. Door deze risico’s te verkleinen vergroot je de levensduur van de slangen. Een langere levensduur bespaart een hoop geld en frustratie.

Eenvoudig installeren en gebruiken
Naast dat een haspel duurzaam en efficiënt is, is een slanghaspel eenvoudig te installeren en gebruiken. Haspels zijn ook eenvoudig te vervangen als dat nodig is in een bepaalde situatie. Er zijn genoeg mogelijkheden op de markt, vraag advies over jouw specifieke situatie en verzeker jezelf dat je kiest voor een geschikte haspel.

Waarom is een slanghaspel dan zo voordelig?
Tot slot, een goede slanghaspel biedt vele voordelen die het werkproces efficiënter maken en zelfs euro’s besparen op de lange termijn. Met een slanghaspel verlang je de levensduur, voorkom je gevaarlijke situaties op de werkvloer en verminder je investeringen in materiaal en apparatuur.