Elektro Magazijn
Image default
Zakelijk

Wat is gravimetrisch doseren

Gravimetrisch doseren is een nauwkeurige methode voor het meten en regelen van de hoeveelheid materiaal die in een proces wordt gebracht. Het maakt gebruik van de kracht van de zwaartekracht en weegsensoren om de exacte hoeveelheid materiaal te bepalen die wordt toegevoerd. 

Het principe van gravimetrisch doseren is vrij eenvoudig: een voorraadbak of silo met materiaal wordt op een weegsysteem geplaatst. Wanneer materiaal uit de bak wordt verwijderd, meet het weegsysteem het gewichtsverlies, wat overeenkomt met de hoeveelheid materiaal die is gedoseerd. Dit proces wordt continu gemonitord en gereguleerd om de gewenste stroomsnelheid te handhaven. 

Gravimetrische doseersystemen zijn essentieel in vele industrieën zoals voedselverwerking, chemie, en farmaceutica, waar nauwkeurige en betrouwbare metingen van cruciaal belang zijn. Ze bieden niet alleen hoge nauwkeurigheid, maar kunnen ook bijdragen aan efficiëntie en kostenbesparing door het minimaliseren van materiaalverspilling en het optimaliseren van procesregeling. 

Het gebruik van gravimetrische doseertechnieken garandeert dus de consistentie en kwaliteit van het eindproduct, wat uiteindelijk leidt tot hogere klanttevredenheid. 

Lees hier meer over het bedrijf Ferlin 

Ferlin is een bedrijf dat gespecialiseerd is in transport- en doseeroplossingen. Ze bieden een breed scala aan producten en diensten, waaronder transportbanden, bulk- en speciale transportsystemen, dosering technologie, bulk- en speciale voedselverwerking, logistieke oplossingen en materialen beheersystemen. De producten en diensten van dit bedrijf zijn ontworpen om de efficiëntie, productiviteit en kwaliteit van hun klanten te vergroten. 

 

Ferlin gebruikt geavanceerde technologieën om klanten te helpen hun productieprocessen te verbeteren. Ze werken samen met klanten om op maat gemaakte oplossingen te bedenken die hun specifieke behoeften aanspreken. Tevens bieden zij ook installatie, onderhoud en reparatie van al hun producten. 

https://www.elektro-magazijn.nl/