Elektro Magazijn
Image default
Aanbiedingen

Hoe bescherm je je interieur tegen de zon

Voorkomen dat directe lichtinval in je huis komt is een heel belangrijke zaak. Hoewel zonlicht erg uitnodigend is met zijn warmte en licht, kan het enkele onvoorziene negatieve effecten hebben op de binnenkant van je huis. Het kan veel overtollige warmte opwekken en je interieur en meubels beschadigen. Deze beschadiging ontstaat als de zon door het raam binnen dringt.  Als het natuurlijke licht door het glas dringt, wordt het versterkt, waardoor de warmte die het meebrengt toeneemt, evenals de schadelijke effecten van de zon door UV stralen.

Dus hoe bescherm je je woning tegen schade door de zon? Met raambekleding natuurlijk! Raambekledingen zoals rolgordijnen, jaloezieën, en gordijnen. Ze bieden allemaal UV-bescherming, regelen de lichtinval en bieden privacy. Wat zijn nu enkele van de beste raambekledingen? Hier onder een aantal opties voor jou om je interieur te beschermen tegen de felle zon.

Lichtfiltering terwijl je uitzicht laat

Rolgordijnen behoren tot de favorieten van mensen die verblinding door de zon willen tegengaan en toch zelf een uitzicht naar buiten willen behouden. Deze rolgordijnen bieden materialen die zo geweven zijn dat het zicht naar de kant waar meer licht is behouden blijft. Tijdens de daglichturen kun je dus binnen blijven en naar buiten kijken. 

Raambekleding is er in verschillende niveaus van dichtheid voor hun verschillende stoffen. De niveaus worden vaak uitgedrukt in percentages, waarbij de lagere percentages strakkere weefsels hebben. Hoe lager het percentage, hoe meer zonlicht je tegenhoudt, maar je hebt ook een minder goed uitzicht.  Gordijnen zijn ook te combineren met verduisterende rolgordijnen. Met de dubbele raambekleding zorg je ervoor dat je privacy maximaal is, want rolgordijnen zijn ’s nachts van buitenaf doorschijnend.

Kunststof houten jaloezieën om je interieur te beschermen

Als je huis is ingericht met veel houten meubels en je hebt hardhouten vloeren, dan weet je hoe schadelijk direct zonlicht kan zijn voor bewerkt hout. Om het hout te beschermen, stellen we dus voor het te beschermen met jaloezieën van kunststofhout. Ze vangen het uiterlijk en de aantrekkingskracht van houten jaloezieën op zonder hun zwakte voor hitte en vochtigheid. 

Houten ontwerpen scheppen een schitterende uitstraling waarmee je je huis wel wilt versieren. Het geeft een tijdloos gevoel en brengt de natuur echt thuis. Kunststof hout kan dit illustere uiterlijk even goed opvangen als houten jaloezieën, en staan erom bekend dat ze veel duurzamer zijn. Je hoeft je met kunststof houten jaloezieën geen zorgen te maken over kromtrekken of afbladderen van de verf door blootstelling aan zonlicht. 

Ze zijn ook handig op plaatsen als badkamers en keukens. Die kamers bouwen zich vaak op met hitte en vocht door het gebruik van water. In tegenstelling tot hout is kunststof hout bestand tegen vocht door de samenstelling van PVC. Dus als je vindt dat zonlicht in deze kamers ondraaglijk is en er een raambekleding voor nodig hebt, zijn kunststof houten jaloezieën misschien de oplossing die je nodig hebt.

https://www.raamdecoratie.com