Elektro Magazijn
Image default
Aanbiedingen

Laminaat: razend populair voor in huis!

Vroeger werd je als armoedig gezien wanneer je een laminaatvloer in huis had liggen. Tegenwoordig is dat gelukkig heel anders. Vroeger werd laminaat gezien als een goedkope oplossing dat vooral gebruikt werd door mensen met een klein budget. Laminaat nog steeds goed betaalbaar en heeft het zelfs een betere kwaliteit. Daardoor is een vloer van laminaat nu juist ontzettend populair. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor om laminaat te kopen, zelfs de rijkere mensen in dure villawijken. Maar wat maakt het dat laminaat nu zo gewild is? Daar kom je achter in deze blog!

 

Laminaat voor elke kamer in huis

Laminaat is vooral zo populair omdat het in vrijwel iedere kamer in huis gelegd kan worden. De woonkamer, slaapkamer, hal of keuken, alles is mogelijk. Laminaat kan je zelfs gebruiken om de trap naar boven voor een leuk prijsje te bekleden. Je zou misschien denken dat laminaat niet geschikt is voor vochtige ruimtes, maar dit is niet waar. Laminaat is vochtbestendig, daarom hoef jij je geen zorgen te maken dat het krom zal trekken. Nog een voordeel van laminaat is dat het makkelijk schoon te houden is. Met een stofzuiger en een dweil kun je de vloer makkelijk weer laten blinken.

 

Zelf laminaat leggen? Ja hoor, dat kan!

Wist je dat zelf laminaat leggen eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is? Het klinkt misschien alsof laminaat door een specialist moet worden gelegd, maar dit is vrij eenvoudig. Zodra je de handigheid van het leggen door hebt, heb je een laminaatvloer binnen mum van tijd zelf gelegd. Laminaatplanken beschikken namelijk over een soort kliksysteem waarmee je ze gemakkelijk aan elkaar vastklikt. Het enige wat je hoeft te doen is sommige planken op maat zagen zodat deze perfect passen in de door jouw uitgekozen ruimte. Een standaard recht-toe-recht-aan vloer heb je natuurlijk zo gelegd. Vooral wanneer de ruimte waar je de vloer wilt leggen geen rare hoeken of uitsparingen heeft. Wil je liever een visgraat vloer aanleggen? Dan kun je beter een specialist inschakelen die kennis heeft over dit soort vloeren. Bij de specialist Bebo Parket kun je terecht voor al je vragen!

 

https://www.beboparket.nl/