Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

De draadloze industriële afstandsbedieningen

Ben je op zoek naar een draadloze industriële afstandsbediening? Dan is dat toepasbaar in vele branches waarin er gewerkt wordt met relais-, hydraulische en pneumatische apparatuur die je op afstand kunt besturen. De systemen bieden een hoge mate van veiligheid bij het aansturen met een radiografische afstandsbediening aan processen en systemen. Je kunt met een radiografische afstandsbediening werken voor bijvoorbeeld takelwagens en sleepvoertuigen, maar ook voor betonpompen, boren, bouw, mijnbouw, olie en gas, scheepvaart, spoorwegen en kranen kan dit prima.

 

Kranen

Voor kranen kan er een speciale afstandsbediening voor kraan gebruikt worden. Je kunt met de afstandsbediening kraan, wat eigenlijk een radiografische afstandsbediening is verschillende kranen bedienen. Dit kan van bovenloopkranen, portaalkranen, zwenkkranen, mobiele kranen en torenkranen tot rupsbandkranen en vaste kranen. De zenders beschikken over veel moderne bedieningselementen. Zo kun je denken aan joysticks, hendels, knoppen en schakelaars. De bestuurder heeft op deze manier veel flexibiliteit om de kraan te besturen zoals het gewenst is.

 

Boren

Ook voor boren kan er een radiografische afstandsbediening worden gebruikt. Deze afstandsbediening biedt de bestuurder de maximale functionaliteit, waardoor er meer veiligheid en efficiëntie kan worden gecreëerd. Dit kan bij zowel grondboren en tunnelboren, maar ook bij horizontaal gestuurde boren. 

 

Mijnbouw

In deze omgeving kunnen er potentiële gevaren en problemen ontstaan bij het gebruik van afstandsbedieningen onder en boven de grond. Dit komt door de omstandigheden zoals hoge trillingen, G-krachten, temperatuurschommelingen, stof en potentieel explosieve omstandigheden. De afstandsbedieningen zijn daarom voor dit soort omgevingen veilig, betrouwbaar, robuust en efficiënt gemaakt. Ze zijn eenvoudig in gebruik en zorgen ervoor dat er minimaal gevaar is.

 

Scheepvaart

De afstandsbediening moet in maritieme offshore omgevingen foutloos opereren. Denk hierbij van de havens tot de oceanen. De afstandsbediening binnen deze branche wordt ingezet in havenoperaties, op dokken en in de zee. De afstandsbediening werkt hier altijd zonder falen.

https://www.hetronic.nl/radiografische-besturingen/kranen/