Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

How to: pimp my ride voor weinig geld

Ben je jouw auto helemaal beu? Is het model veroudert, het interieur helemaal beschadigt of is die gewoon veel te langzaam? Helaas kunnen auto’s veel geld kosten in aanschaf, waardoor het voor sommige mensen uitgesloten is ooit een nieuwe auto te rijden. Gelukkig zijn er ook betaalbare manieren om het gevoel te krijgen dat je in een nieuwe auto rijdt. Gebruik deze tips om je auto een nieuw leven in te blazen!

Nieuwe kleur

Een frisse kleur kan je auto weer volledig nieuw leven inblazen, mits het goed gebeurt. Het beste is daarom om de auto door professionals te laten spuiten als je zelf niet het materieel hebt om het te doen. Hierdoor kost het je wel wat meer geld, maar dan heb je ook wat. De lak die ze bij professionele spuiterijen gebruiken kan je niet zomaar kopen in de winkel en mag ook alleen gebruikt worden door professionals die voorzien zijn van de juiste kennis en beschermingsmateriaal. De stoffen die vrijkomen bij het spuiten zijn namelijk zeer schadelijk voor de gezondheid. Tuurlijk kan je ook zelf de auto spuiten met spuitbussen uit de bouwmarkt, maar dit houdt zich lang niet zo goed als echte autolak.

Uitlaat vernieuwing

laat anders ook eens een RVS uitlaat op maat maken! Naast dat het cool uit ziet, verbeterd het ook nog eens de complete rijervaring!

Nieuw interieur

De goedkoopste manier om je auto van binnen een nieuwe look te geven is door middel van autostoelhoezen. Op internet heb je iedere soorten en kleuren hoezen voor weinig geld. Hiermee krijgt je auto-interieur een mooiere en sportievere uitstraling!

Motorprestaties verbeteren.

Je hoeft geen verstand van sleutelen te hebben om voor relatief weinig geld de prestaties van je auto op te krikken. De meest populaire en betrouwbare manier om dit te doen is door middel van chiptuning. Er zijn speciale autogarages gespecialiseerd in het chippen van motors. Het chippen van de motor zorgt ervoor dat de verhouding van lucht-/brandstofinvoer zo afgesteld wordt, dat de verbranding optimaal is en de motor efficiënter wordt. Dit zorgt er dus voor dat je meer pk’s en koppel uit je motor haalt en de auto tegelijkertijd zuiniger is. Vraag van tevoren wel altijd naar de mogelijkheden voor jouw auto. Voor sommige auto’s, met name oudere diesels, heeft het geen zin om ze te laten chippen, omdat dit de prestaties amper verbeterd of omdat de kans op motorproblemen hiermee groter wordt.

https://cts-chiptuning.com/rvs-uitlaat-op-maat/