Elektro Magazijn
Image default
Bedrijven

In 2 stappen naar minder stress

Het is tegenwoordig bijna verankerd in de cultuur: druk, druk, druk en heel veel negatieve stress. Om gek van te worden. Aan de ene kant staan de mensen die helemaal uit de ratrace zijn gestapt en aan de andere kant lopen mensen de hele tijd als een malle in het rad. Tot het moment dat het niet meer gaat. Wil jij wel in de maatschappij staan, maar wil je niet wachten tot je erbij neervalt? Lees dan hier over de vijf stappen naar minder stress.

Schrijf elke dag drie dingen op waar je dankbaar voor bent

Stomme oefening? Dat lijkt wel vaak zo. Immers als je druk bent, heb je toch geen tijd voor dit soort dingen? Veel mensen beseffen dan niet dat ze hiermee zichzelf niet meer openstellen voor andere dingen. En, als je geen andere dingen meer doet? Precies dan doe je wat je deed. Maar je weet ook wel dat als je doet wat je deed, krijgt wat je kreeg. Aldus de vaak geciteerde Albert Einstein.

Wat levert je schrijven over dankbaarheid op? Met name als je de neiging hebt om op te staan met een slecht humeur, zorgt dit ervoor dat je positief begint. Het is namelijk zo dat als je dankbaarheid voelt, je geen angst kan voelen. Het zorgt er dus voor dat je geen stress ervaart op dat moment.

Accepteren en een puincontainer van 6m3 regelen

Het belangrijkste bij het omgaan met stress is dat je je alleen druk maakt om de dingen waar je invloed op hebt. Veel dingen in het leven overkomen je. Alleen welke respons jij daarop geeft, dat bepaal je zelf. Dingen die je echter wel weet: zoals dat je bijvoorbeeld een puincontainer van 6m3 moet regelen voor een verbouwing, dat weet je van tevoren. Als je het regelen van die puincontainer van 6m3 dan gaat uitstellen en dat je die puincontainer van 6m3 dan vervolgens later krijgt dan gepland, dan ligt mogelijk de complete verbouwing stil. We weten allemaal dat dit al snel stress geeft. Het geheim zit hem dus in het acteren op dingen waar je invloed op hebt. De rest, daar kun je niet wat aan doen.